Kipdrumsticks met barbecuesaus en aardappelen
- Totale tijd 42min.
- 20min.
Bereiden - 22min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 el Bruine suiker
1 el Paprikapoeder
0.5 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Uienpoeder
Zout, peper
1 kg Kipdrumsticks (8- 9 stuks)
1 tl Olijfolie
135 g Barbecuesaus
300 g Maïs uit blik (uitgelekt gewicht)
2 Avocado's geschild en ontpit
250 g Kerstomaatjes
0.5 Rode ui
1 Limoensap
3 el Olijfolie
2 el Verse koriander
Zout
800 g Gekruide aardappelen
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kleine kom de suiker met de kruiden. Veeg de kipdrumsticks af met keukenpapier om eventueel vocht te verwijderen en leg ze in een slakom. Giet de olijfolie en barbecuesaus over de kipdrumsticks en bestrooi ze met de kruidenmix. Meng om een egaal laagje aan te brengen en laat 5 minuten marineren.
1el Bruine suiker 1el Paprikapoeder 0.5tl Knoflookpoeder 0.5tl Uienpoeder Zout, peper 1kg Kipdrumsticks (8- 9 stuks) 1tl Olijfolie 135g Barbecuesaus
Stap 2 /6
Doe de in blokjes gesneden avocado's, gehalveerde kerstomaatjes, uitgelekte maïs, limoensap, olijfolie, gesnipperde rode ui, fijngesneden koriander en zout in een slakom. Meng voorzichtig en zet dit op een koele plaats.
300g Maïs uit blik (uitgelekt gewicht) 2 Avocado's geschild en ontpit 250g Kerstomaatjes 0.5 Rode ui 1 Limoensap 3el Olijfolie 2el Verse koriander Zout
Stap 3 /6
Zet het apparaat aan.
Stap 4 /6
Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 22 minuten aan op 200 °C. Leg de kipdrumsticks op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 200 °C. Leg de kruidige aardappelen op de plaat in lade 2.
800g Gekruide aardappelen
Stap 5 /6
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten. Draai de drumsticks halverwege het kookproces om, om ze gelijkmatig te laten karamelliseren.
Stap 6 /6
Serveer direct met een salade, aardappelen en extra barbecuesaus of je favoriete saus.
135g Barbecuesaus