Knapperige gamba’s
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
3 eieren
Zout, peper
90 g tarwebloem
3 el kerriepoeder
90 g maïzena
380 g gepelde gamba’s
1 el olie
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Bereid de ingrediënten voor de paneerlaag voor: klop het ei in een kom met een snufje zout en peper. Doe de tarwebloem en het kerriepoeder in een andere kom en de maïzena in een derde kom.
Stap 2 /4
Haal de gamba’s door de verschillende kommen in deze volgorde: eerst het kerriepoeder en de bloem, dan de eieren en uiteindelijk de maïzena. Schud overtollige restjes van de gamba’s vóór elke nieuwe kom, om druppels te voorkomen.
Stap 3 /4
Plaats de grilplaat in de kom, doe de gepaneerde gamba’s in de kom van het toestel en besprenkel met olijfolie.
Stap 4 /4
Digitale versie: bak 5 minuten op de FISH-stand op 170°C. Draai de gamba's om en laat nog 5 minuten bakken. 2-in-1 mechanische versie: Kook gedurende 5 minuten op 170 °C, draai de gamba’s om en laat nog 5 minuten garen.