Krokant gepaneerde courgettechips
- Totale tijd 27min.
- 15min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 Courgette
100 g Panko of klassiek paneermeel
2 Ei
50 g Bloem
Zout en peper
Olie
Bereiding
Stap 1 /5
Was de courgettes en snijd ze in plakjes van ongeveer 5 mm dik. Maak drie borden klaar voor het paneren: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en één met het paneermeel. Breng de bloem en het broodkruim op smaak met zout en peper. Haal elke courgettechips door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel, en zorg ervoor dat elk plakje goed bedekt is. Doe desgewenst een beetje oliespray op de courgettechips voor een krokantere textuur.
Stap 2 /5
Doe de courgettechips in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 3 /5
Schud tijdens het bereidingsproces een of twee keer met de grillplaat zodat de chips gelijkmatig garen.
Stap 4 /5
Haal de courgettechips uit het apparaat zodra ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer warm.
Stap 5 /5
Laat het smaken!