Met whiskey gemarineerd rundvlees uit de prairie
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
0.5 kopje appelsap of cider
75 ml whiskey
75 ml ahornsiroop
2 el Dijonmosterd
1 el Worcestershiresaus
1 ui, gesnipperd
4 teentje knoflook
2 takje rozemarijn
1 sirloinsteak
0.5 tl zout en peper
Bereiding
Stap 1 /7
Klop de appelsap los met de whiskey, ahornsiroop, mosterd en Worcestershiresaus. Roer er de ui, knoflook en rozemarijn door.
Stap 2 /7
Leg het rundvlees in een hersluitbare plastic zak en schenk er het whiskeymengsel in. Leg in de koelkast om ten minste 4 uur tot maximaal 24 uur te laten marineren.
Stap 3 /7
Haal het rundvlees uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf. Schenk de resterende marinade in een steelpan en zet aan de kant. Breng de steaks aan beide kanten op smaak met zout en peper,.
Stap 4 /7
Als uw OptiGrill niet verbonden is: - Zet de gril aan - Selecteer het programma Rood vlees op uw gril en druk op OK Als uw OptiGrill verbonden is: - Personaliseer uw kookvoorkeuren door op de link onderaan deze stap te klikken en druk op OK op uw Optigrill. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de bakplaten licht in met bakspray. Zodra het paarse lampje stopt met knipperen, legt u de steaks op de grilplaat en sluit u het deksel. Bak totdat het lampje de kleur heeft van uw gewenste gaarheid: geel voor rood, oranje voor medium of rood voor goed doorbakken.
Stap 5 /7
Leg de steaks op een snijplank en bedek met folie. Laat 5 minuten rusten voordat u ze snijdt.
Stap 6 /7
Breng ondertussen de resterende marinade aan de kook op gemiddelde warmte. Verlaag de warmte en laat 10 tot 12 minuten sudderen of totdat de vloeistof tot ongeveer 50 ml is ingedikt en een volle karamelkleur heeft. Schenk de saus door een zeef en gooi de stukjes weg.
Stap 7 /7
Serveer de steaks met de whiskeysaus.