Mexicaanse cake met drie soorten melk
- Totale tijd 12u. 55min.
- 25min.
Bereiden - 25min.
Koken - 12u. 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
9 Ei
480 g Suiker
600 g Bloem
3 Gist
51 cl Melk
330 g Boter
3 Citroensap
9 Siroop van 9 melksoorten:
93 cl Zoete gecondenseerde melk
93 cl volle melk
75 cl Vloeibare room
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Mix in een kom met de handmixer de boter en de suiker tot een wit mengsel.
Stap 2 /5
Voeg de eieren, het citroensap en de bloem toe. Voeg de melk en de gist toe.
Stap 3 /5
Giet in de ingevette bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat 5 minuten rusten en haal uit de vorm. Reinig de vorm. Doe de cake terug in de vorm.
Stap 4 /5
Giet de melksoorten en de room in een steelpan. Breng aan de kook. Prik met een vork gaatjes in de cake. Giet de hete melk voorzichtig over de cake zodat de cake het vocht kan opnemen.
Stap 5 /5
Zet 12 uur koel. Haal uit de vorm en serveer.