Mexicaanse pompoen soep
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 el olijfolie
350 g pompoen
1 teentje knoflook
0.5 ui
1 el gember, geraspt
1 snuifje chilipoeder
400 ml groentenbouillon
1 el honing of ahornsiroop
220 ml limoensap
100 g tofu
1 tl gerookte paprikapoeder
1 straaltje (vegan) kookroom
*Handje koriander
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de ui grof. Pel de knoflook en verwijder de kiem.
Stap 2 /5
Doe de olijfolie, pompoen, knoflook, ui, gember, chilipeper en groentebouillon in je Ingenio soep/sauspan. Breng aan de kook. Laat voor 25 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 3 /5
* Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de honing of ahornsiroop en het limoensap toe.
Stap 4 /5
Voeg de in blokjes gesneden tofu toe in een licht geoliede hete Ingenio koekenpan en bestrooi met gerookte paprika. Bak gedurende 4 minuten en roer halverwege de kooktijd.
Stap 5 /5
Serveer de soep met een scheutje plantaardige room, de tofu en de gehakte koriander.