Pecantaart
- Totale tijd 1u. 18min.
- 20min.
Bereiden - 28min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 Taartdeeg
60 g Boter
60 g Honing
120 g Ahornsiroop
3 Ei
60 g Magere room
90 g Bruine basterdsuiker
1 snuifje Zout
150 g Pecannoot
Bereiding
Stap 1 /6
Rol het taartdeeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm, of op een bakplaat met gaatjes. Prik met een vork in de bodem van de taart om te voorkomen dat er zich tijdens het voorbakken bellen gaan vormen.
Stap 2 /6
Zet de bakvorm in het apparaat. Start het bereidingsproces om het deeg voor te bakken. Controleer of er geen bellen ontstaan in het deeg en prik er zo nodig in met een vork.
Stap 3 /6
Doe de boter in een bakje of kommetje en laat ze smelten in de magnetron. Voeg de honing, ahornsiroop en eieren toe. Klop tot een gladde massa en voeg dan de room, de suiker en het zout toe. Meng goed en laat 30 minuten rusten. Leg de pecannoten op de bodem van de taart, roer het mengsel door elkaar en giet het over de pecannoten.
Stap 4 /6
Zet de taart in het apparaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 5 /6
Neem het handvat met beide handen vast en open het apparaat halverwege de bereidingstijd om te controleren dat de taart optimaal wordt gebakken. Je kan hem indien nodig ook draaien, voor een gelijkmatige garing.
Stap 6 /6
Neem het handvat met beide handen vast en open het appraat zodra de taart gaar is. Haal de taart er voorzichtig uit en laat hem afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.