Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Peperoni pizza

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 47min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    2min.
  • Afkoelen
    30min.

Ingrediënten

1 persoon

  • 250 g Bloem

  • 5 Droge gist

  • 1 tl Suiker

  • 0.5 tl Zout

  • 150 ml Lauw water

  • 1 el Olijfolie

  • 1 pot (zelfgemaakte) pizzasaus

  • 60 g Peperoni (ongeveer 12 plakjes)

  • 80 g Mozzarella (Fior di latte/Bufala)

  • 40 g Jalapeño pepertjes

  • 40 g Ui (ongeveer een kwart)

  • 1 takje Oregano

Bereiding

Stap 1 /8

Voor het deeg meng je de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat 5 minuten staan tot het een beetje begint te schuimen.

Stap 2 /8

Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed in ±8 minuten tot een soepel deeg (met de hand of keukenmachine).

Stap 3 /8

Vorm een bol van het deeg, leg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek (bijv. oven op 30-40°C of bij een verwarming) voor 20-30 minuten. Het deeg moet ongeveer verdubbelen. Zet ondertussen de Pizza Pronto aan om te verwarmen.

Stap 4 /8

Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in staven. Laat de jalapeños uitlekken en snijd ze in blokjes. Schil de rode ui en snijd deze in dunne reepjes.

Stap 5 /8

Bestuif het werkblad en de onderkant van het deeg met bloem. Zo blijft het deeg niet plakken en laat het zich makkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat het een diameter van minder dan 30 cm heeft.

Stap 6 /8

Schuif voorzichtig de pizzaschep onder het deeg of draai het deeg op de schep. Beleg de pizza terwijl deze op de schep ligt: schep de saus in het midden van de pizza (ongeveer 60 g per pizza). Verdeel de saus over de hele pizza.

Stap 7 /8

Plaats de pizza in de oven en bak gedurende 90 seconden, draai de pizza regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig bakt.

Stap 8 /8

Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord.

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685