Perenyoghurt met honing en chocolade
Tefal
Recept van Tefal

Perenyoghurt met honing en chocolade

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u. 20min.
  • Bereiden
    5min.
  • Koken
    15min.
  • Afkoelen
    4u.

Ingrediënten

6 personen

  • 650 g rijpe peren (2 peren)

  • 1 limoen

  • 2 el honing

  • 300 g Griekse yoghurt

  • 1 tl chocoladeschaafsel

Bereiding

Stap 1 /5

Was, schil en verwijder de zaadjes uit de peren. Snijd in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.

  • 650g rijpe peren (2 peren)

Stap 2 /5

Doe de perenstukjes, het citroensap en de honing in de mengkom. Sluit het deksel en selecteer het COMPOTE-programma gedurende 15 minuten. Start het programma.

  • 650g rijpe peren (2 peren)
  • 1 limoen
  • 2el honing

Stap 3 /5

Gebruik de spatel en meng de ingrediënten in de kom. Zet 1 uur opzij om af te koelen.

Stap 4 /5

Voeg de Griekse yoghurt toe aan de mengkom. Sluit het deksel en selecteer het BLEND-programma op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Start het programma.

  • 300g Griekse yoghurt

Stap 5 /5

Voeg een beetje water toe als het mengsel te dik lijkt. Verdeel de perenyoghurt over komen. Koel gedurende 4 uur. Versier de bovenkant met een paar chocoladeschaafsel en serveer. Garneer eventueel met wat kaneelpoeder.

  • 1tl chocoladeschaafsel

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760