Pilav-rijst en gegrild vlees. - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Pilav-rijst en gegrild vlees.

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u. 35min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    15min.
  • Afkoelen
    3u.

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g Malse biefstuk om te grillen

  • 200 g Ui

  • 400 g Wortel

  • 2 teentje Knoflook

  • 4 bladje Laurierblad

  • 2 takje Tijm

  • 2 el Wijnazijn

  • 3 el Plantaardige olie

  • 240 g Basmatirijst

  • Zout

  • 1 tl kurkumapoeder

  • 1 tl Komijnzaadjes

  • 2 tl Sumacpoeder

  • 1 tl Paprikapoeder

  • 1 snuifje Chilipoeder

  • 1 blokje Rundvleesbouillon

  • 25 cl Heet water

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Bereiding

Stap 1 /6

Snijd het vlees in reepjes van 1 cm. Schil en snijd de ui en wortels in plakjes van 0,5 cm. Leg alles op een schaal. Schil en plet de knoflookteentjes en voeg toe aan de schaal met de laurierblaadjes, tijm, azijn en 2/3 van de olie. Meng goed door elkaar. Laat 3 uur marineren in de koelkast.

  • 500g Malse biefstuk om te grillen
  • 200g Ui
  • 400g Wortel
  • 2teentje Knoflook
  • 4bladje Laurierblad
  • 2takje Tijm
  • 2el Wijnazijn
  • 3el Plantaardige olie

Stap 2 /6

Kook de rijst in kokend water met wat zout volgens de instructies op het pak (ongeveer 10 minuten). Laat uitlekken en volledig afkoelen in de koelkast.

  • 240g Basmatirijst
  • Zout

Stap 3 /6

Haal de reepjes vlees uit de schaal en zet apart. Doe de groenten, laurierblad en tijm in de ovenaccessoire met de resterende olie en zout. Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 10 minuten koken.

Stap 4 /6

Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4.

Stap 5 /6

Doe wanneer de oven is voorverwarmd de rijst in de ovenaccessoire. Voeg de kurkuma, komijnzaad, sumac, paprikapoeder, chilipoeder en opgelost bouillonblokje toe en meng door elkaar.

  • 1tl kurkumapoeder
  • 1tl Komijnzaadjes
  • 2tl Sumacpoeder
  • 1tl Paprikapoeder
  • 1snuifje Chilipoeder
  • 1blokje Rundvleesbouillon
  • 25cl Heet water

Stap 6 /6

Leg de biefstukreepjes op de grilplaat en bak 5 minuten. Draai het vlees halverwege om. Schenk de rijst met de groenten en kruiden in een grote schaal en leg de biefstukreepjes er bovenop. Serveer direct.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759