Pita broodjes met gegrilde halloumi
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
700 g bloemkool
2 el olijfolie
4 el limoensap
100 g mayonaise
2 teentje knoflook
4 el peterselie
4 pita (of naan) broodjes
250 g halloumi
zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Was de bloemkool en snijd deze in hapklare roosjes. Meng met zout, olijfolie, de helft van het citroensap en peper.
700g bloemkool 2el olijfolie 4el limoensap zout, peper
Stap 2 /5
Grill de bloemkoolroosjes voor 9 minuten op 180 graden via de handmatige stand. Sluit de grill en zet hem aan. Eventueel kun je de bloemkool ook in de oven roosteren voor 15 minuutjes op 180 graden. Snijd ondertussen de halloumi kaas in plakken.
Stap 3 /5
Wanneer de bloemkoolroosjes gegrild zijn, kun je deze apart zetten. Grill de pita- of naanbroodjes samen met de halloumi plakken voor 4 minuten op 180 graden (handmatige stand).
4 pita (of naan) broodjes 250g halloumi
Stap 4 /5
Meng de mayonaise met de resterende helft van het citroensap, de knoflook en de peterselie.
100g mayonaise 2teentje knoflook 4el peterselie
Stap 5 /5
Beleg de pita -of naanbroodjes met de plakjes halloumi, bloemkool en citroen-knoflook-peterseliemayonaise. Serveer onmiddellijk.