Pittige stoof met worst en paddenstoelen
Tefal
Recept van Tefal

Pittige stoof met worst en paddenstoelen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u. 30min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    30min.

Ingrediënten

4 personen

  • 30 g gedroogde paddenstoelenmix

  • 1 el olijfolie

  • 1 el boter

  • 8 stuk verse worstjes van de slager, bijv. Catalaanse worstjes

  • 100 g baconreepjes

  • 1 tl venkelzaad

  • 2 teentje knoflook, geperst

  • 1 stuk rode peper, in ringetjes

  • 1 stuk groene peper, in rignetjes

  • 2 stuk sjalotjes, fijngesnipperd

  • 250 g kastanjechampignons schoongeboend en in plakjes

  • 100 ml rode wijn

  • 1 el tomatenpuree

  • 500 ml tomatenpassata

  • 150 ml runderbouillon

  • 1 bosje platte peterselie alleen de blaadjes, fijn gehakt

  • 100 g zongedroogde tomaatjes

  • 2 takje tijm

  • 1 takje rozemarijn

  • 2 bladje laurier

  • 300 g pasta naar keuze

  • peper en zout

Bereiding

Stap 1 /4

Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en giet er 100 ml kokend water overheen. Laat 30 minuten weken.

Stap 2 /4

Verhit de olie met de boter in een braadpan en bak hierin de worstjes rondom bruin aan, haal ze uit de pan en zet apart op een bord. Bak de baconreepjes in dezelfde pan tot ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak het venkelzaad, de knoflook, beide pepers en de sjalot enkele minuten in het achtergebleven vet tot ze zacht zijn.

Stap 3 /4

Giet de geweekte paddenstoelen af en knijp overtollig vocht eruit, maar bewaar het vocht. Hak de geweekte paddenstoelen fijn en voeg ze samen met de kastanjechampignons toe aan de pan. Bak al roerend ca. 5 minuten verder. Blus af met de rode wijn en laat 1 minuut inkoken. Roer de tomatenpuree, de tomatenpassata, de bouillon, de helft van de peterselie, de zongedroogde tomaten en het weekvocht van de paddenstoelen erdoorheen. Leg de gebakken worstjes en de kruiden in de pan, breng alles aan de kook en zet een deksel schuin op de pan. Laat op laag vuur 40 minuten sudderen.

Stap 4 /4

Kook, wanneer de stoof bijna klaar is, de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes kruiden en bestrooi de stoof met de rest van de peterselie. Breng de stoof op smaak met zout en peper en serveer. Giet de pasta af en verdeel hem over 4 borden. Serveer de stoof over de pasta.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760