Pizza met gegrilde groenten en gorgonzola
- Totale tijd 33min.
- 25min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g broccoli
6 el olijfolie
2 portobello’s
3 rode uien
4 koelverse pizzabodems met tomatensaus
150 g geraspte jongbelegen kaas
150 g gorgonzola
6 takje tijm
1 el kappertjes
Bereiding
Stap 1 /6
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Meng de broccoli in een kom met 2 el olijfolie.
Stap 2 /6
Schakel de grill in en verwarm voor tot 190 ºC. Gril de broccoliroosjes in 3 min. bruin en gaar. Snijd intussen de portobello en rode uien in plakken van 1 cm. Bestrijk ze aan beide kanten met de resterende 4 el olijfolie. Verwarm intussen de oven voor tot 240 ºC.
Stap 3 /6
Verhoog de grill naar 220 ºC. Gril de portobello en ui elk in 2 min. bruin en gaar.
Stap 4 /6
Leg de pizzabodems op 2 grote bakplaten. Verdeel de gegrilde broccoli, portobello en ui over de bodems. Bestrooi met de kaas, stukjes gorgonzola, tijmblaadjes en kappertjes.
Stap 5 /6
Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 6-8 min. goudbruin en gaar.
Stap 6 /6
Tip: Vervang voor de kinderen de gorgonzola door mozzarella of extra geraspte kaas.