Pizza met gegrilde groenten en gorgonzola
Tefal
Recept van Tefal

Pizza met gegrilde groenten en gorgonzola

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 33min.
  • Bereiden
    25min.
  • Koken
    8min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g broccoli

  • 6 el olijfolie

  • 2 portobello’s

  • 3 rode uien

  • 4 koelverse pizzabodems met tomatensaus

  • 150 g geraspte jongbelegen kaas

  • 150 g gorgonzola

  • 6 takje tijm

  • 1 el kappertjes

Bereiding

Stap 1 /6

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Meng de broccoli in een kom met 2 el olijfolie.

Stap 2 /6

Schakel de grill in en verwarm voor tot 190 ºC. Gril de broccoliroosjes in 3 min. bruin en gaar. Snijd intussen de portobello en rode uien in plakken van 1 cm. Bestrijk ze aan beide kanten met de resterende 4 el olijfolie. Verwarm intussen de oven voor tot 240 ºC.

Stap 3 /6

Verhoog de grill naar 220 ºC. Gril de portobello en ui elk in 2 min. bruin en gaar.

Stap 4 /6

Leg de pizzabodems op 2 grote bakplaten. Verdeel de gegrilde broccoli, portobello en ui over de bodems. Bestrooi met de kaas, stukjes gorgonzola, tijmblaadjes en kappertjes.

Stap 5 /6

Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 6-8 min. goudbruin en gaar.

Stap 6 /6

Tip: Vervang voor de kinderen de gorgonzola door mozzarella of extra geraspte kaas.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760