Ribbetjes en uiringen
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de varkensribbetjes
8 Varkensribbetjes
110 g Bruine suiker
1 el Paprikapoeder
0.5 el Knoflookpoeder
0.5 el Uienpoeder
0.5 tl Mosterdzaadjes
Zout, peper
Voor de uienringen:
2 Uien
130 g Bloem
1 tl Paprikapoeder
2 Eieren
25 cl Karnemelk
1 el Bloem
240 g Paneermeel
6 cl Olijfolie
280 g Barbecuesaus
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Droog de ribbetjes met keukenpapier. Meng in een kom de bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder en mosterdzaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Smeer de ribbetjes in met het mengsel.
8 Varkensribbetjes 110g Bruine suiker 1el Paprikapoeder 0.5el Knoflookpoeder 0.5el Uienpoeder 0.5tl Mosterdzaadjes Zout, peper
Stap 2 /7
Schil de uien en snijd ze in ronde ringen. Meng de bloem en het paprikapoeder in een ondiepe schaal. Voeg een snufje zout toe. Meng in een andere ondiepe schaal de eieren en de karnemelk. Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar. Meng in een andere ondiepe schaal het paneermeel en de olijfolie. Meng goed door elkaar. Haal de uienringen door de bloem, dan door het ei voordat je ze bedekt met paneermeel.
2 Uien 130g Bloem 1tl Paprikapoeder 2 Eieren 25cl Karnemelk 1el Bloem 240g Paneermeel 6cl Olijfolie Zout, peper
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 20 minuten aan op 200 °C. Leg de ribbetjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 25 minuten aan op 200 °C. Leg de uienringen op de plaat in lade 2.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Bestrijk de ribbetjes halverwege het kookproces met de barbecuesaus. Sluit de kom en het koken wordt automatisch hervat. Schud halverwege het kookproces van de uienringen, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.
280g Barbecuesaus
Stap 6 /7
Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 7 /7
Serveer de ribbetjes met de uienringen en een beetje ketchup.