Schotse shortbread
- Totale tijd 19min.
- 10min.
Bereiden - 9min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (8)
Easy Fry Grill & Steam FW2018 3-in-1 Heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Easy Fry Dual XXL EY9428 11L heteluchtfriteuse met dubbele lades zwart Easy Fry Mega EY855B heteluchtfriteuse Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
200 g Zachte boter
100 g Bruine suiker
2 g Zeezout
300 g Bloem
2 el Kristalsuiker
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de boter, suiker en zout in een grote kom. Klop tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng met de vingers. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 1 minuut. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe om een zacht deeg te vormen.
Stap 2 /4
Rol uit tot een dikte van 1,5 cm. Snijd in repen van 7 cm x 2,5 cm en prik de bovenkant licht in met een vork.
Stap 3 /4
Leg de koekjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 4 /4
De koekjes moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.