Schwarzwälder kirsch
- Totale tijd 2u. 25min.
- 45min.
Bereiden - 30min.
Koken - 1u. 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
Genoise:
12 Ei
150 g Bloem
150 g Maizena
2 Bakpoeder
300 g Suiker
70 g Cacao
6 cl Melk
2 cl Citroensap
2 Zout
Chocoladesaus:
200 g Chocolade
20 cl Crème fraîche
40 g Gezouten boter
360 g Kersen
Slagroom:
400 g Crème fraîche
400 g Mascarpone
100 g Poedersuiker
Siroop voor punch:
40 cl Water
270 g Suiker
14 cl Kirsch
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /11
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Stap 2 /11
Klop de eierdooiers in een kom met de suiker. Voeg de melk en het citroensap toe.
Stap 3 /11
Doe de eiwitten en een snufje zout in een andere kom en klop stijf. Voeg een derde van de stijfgeklopte eiwitten toe aan het eerste mengsel en voeg vervolgens de vooraf gezeefde bloem, maizena, cacao en bakpoeder toe.
Stap 4 /11
Voeg in 2 delen de rest van de eiwitten voorzichtig toe en schep het beslag goed door met een spatel.
Stap 5 /11
Giet het deeg in de ingevette vorm en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /11
Maak ondertussen slagroom door de vloeibare room, de mascarpone en de poedersuiker te kloppen. Zet koel weg.
Stap 7 /11
Snijd de cake zodra deze volledig is afgekoeld met een scherp broodmes in 3 lagen.
Stap 8 /11
Breng in een steelpan de ingrediënten voor de siroop aan de kook. Meng door elkaar.
Stap 9 /11
Leg een plak cake op het serveerbord. Bestrijk met een derde van de siroop. Bedek met slagroom. Druk de kersen erin. Plaats er een volgende laag cake op. Bestrijk met een derde van de siroop. Bedek met slagroom en druk de kersen erin. Doe hetzelfde voor de laatste laag cake.
Stap 10 /11
Vul een kom met de in stukken gebroken chocolade. Breng de room aan de kook en giet over de chocolade. Voeg de boter toe. Laat een minuut rusten. Klop om een mooie, gladde saus te krijgen. Laat 10 minuten afkoelen.
Stap 11 /11
Giet de chocoladesaus over de taart. Zet koel weg totdat je de taart serveert.