Sesamtaart
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
270 g Suiker
120 g Honing
90 g Margarine
330 g Gewone yoghurt
270 g Sesampasta (ook wel tahini genaamd)
9 Eieren
750 g Bloem
3 Bakpoeder (20 g)
6 Sesamzaadjes
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de suiker, honing, margarine, yoghurt, sesampasta en drie snufjes zout in een kom en klop op de laagste stand tot een glad deeg.
Stap 2 /6
Voeg al kloppend de eieren een voor een toe.
Stap 3 /6
Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan het mengsel. Meng met een houten lepel en klop vervolgens enkele seconden flink door.
Stap 4 /6
Vet de vorm in en bestrooi deze met sesamzaadjes. Giet het deeg in de vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory. Strooi enkele zaadjes op de bovenkant.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat 5 minuten rusten en haal uit de vorm.