Sesamtaart
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
270 g Suiker
120 g Honing
90 g Margarine
330 g Gewone yoghurt
270 g Sesampasta (ook wel tahini genaamd)
9 Eieren
750 g Bloem
3 Bakpoeder (20 g)
6 Sesamzaadjes
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de suiker, honing, margarine, yoghurt, sesampasta en drie snufjes zout in een kom en klop op de laagste stand tot een glad deeg.
270g Suiker 120g Honing 90g Margarine 330g Gewone yoghurt 270g Sesampasta (ook wel tahini genaamd) 3 Zout
Stap 2 /6
Voeg al kloppend de eieren een voor een toe.
9 Eieren
Stap 3 /6
Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan het mengsel. Meng met een houten lepel en klop vervolgens enkele seconden flink door.
750g Bloem 3 Bakpoeder (20 g)
Stap 4 /6
Vet de vorm in en bestrooi deze met sesamzaadjes. Giet het deeg in de vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory. Strooi enkele zaadjes op de bovenkant.
6 Sesamzaadjes
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat 5 minuten rusten en haal uit de vorm.