Spaghetti met gegrilde sperziebonen en amandelpesto
- Totale tijd 30min.
- 5min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
400 g spaghetti
500 g sperziebonen
100 ml olijfolie extra vierge
50 g geroosterde ongezouten amandelen
1 bosje basilicum (15g)
1 teentje knoflook
3 el geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /5
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Stap 2 /5
Schakel de grill in en verwarm voor tot 220 ºC. Meng de sperziebonen met 3 el olijfolie. Gril de sperziebonen in porties in 6-8 min. beetgaar.
Stap 3 /5
Pureer intussen voor de pesto de amandelen met de basilicum, de knoflook en de resterende olijfolie. Roer de Parmezaanse kaas erdoor.
Stap 4 /5
Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de pesto en de gegrilde sperziebonen. Schep de spaghetti op een schaal of 4 borden en serveer met extra geraspte parmezaanse aas.
Stap 5 /5
Tip: Lekker met een tomaten-olijvensalade.