Stamppot met gegrilde groenten en kaas
- Totale tijd 30min.
- 5min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1.5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 paprika's
1 courgette
3 rode uien
200 g crème fraîche
3 el olijfolie extra vierge
250 g blokjes jong belegen kaas
2 tl gedroogde oregano
1 bosje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
Bereiding
Stap 1 /6
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
Stap 2 /6
Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘paprika’ en verwarm voor. Gril de paprika in porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar. Snijd intussen de courgette in plakjes van 3-4 mm en de rode uien in partjes van 1 cm.
Stap 3 /6
Verwarm de grill vervolgens handmatig voor tot 220 ºC. Gril de courgette en de rode ui in porties in 5 min. mooi bruin en beetgaar.
Stap 4 /6
Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de crème fraîche, de olijfolie en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.
Stap 5 /6
Schep de gegrilde groenten, de kaasblokjes, de oregano en de basilicum door de aardappelpuree. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.
Stap 6 /6
Variatietip: Ook lekker met blokjes feta, brie of Parmezaanse kaas.