Stamppot met gegrilde groenten en kaas
Tefal
Recept van Tefal

Stamppot met gegrilde groenten en kaas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 30min.
  • Bereiden
    5min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 1.5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken

  • 2 paprika's

  • 1 courgette

  • 3 rode uien

  • 200 g crème fraîche

  • 3 el olijfolie extra vierge

  • 250 g blokjes jong belegen kaas

  • 2 tl gedroogde oregano

  • 1 bosje basilicum (15 g), alleen de blaadjes

Bereiding

Stap 1 /6

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.

Stap 2 /6

Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘paprika’ en verwarm voor. Gril de paprika in porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar. Snijd intussen de courgette in plakjes van 3-4 mm en de rode uien in partjes van 1 cm.

Stap 3 /6

Verwarm de grill vervolgens handmatig voor tot 220 ºC. Gril de courgette en de rode ui in porties in 5 min. mooi bruin en beetgaar.

Stap 4 /6

Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de crème fraîche, de olijfolie en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.

Stap 5 /6

Schep de gegrilde groenten, de kaasblokjes, de oregano en de basilicum door de aardappelpuree. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.

Stap 6 /6

Variatietip: Ook lekker met blokjes feta, brie of Parmezaanse kaas.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760