Teriyaki groentespies met noedels
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 courgette
2 paprika’s
2 rode uien
250 champignons
150 ml teriyakisaus
1 el wit en/of zwart sesamzaad
300 g noedels
3 el sesamolie
8 satéprikkers
Bereiding
Stap 1 /3
Snijd de courgette, paprika’s en uien in gelijke stukken van 3 cm. Maak de champignons schoon. Schep de groenten door de teriyakisaus en marineer 15 min. afgedekt. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en schud op een bord.
Stap 2 /3
Kook de noedels volgens de aanwijzingen. Rijg de groenten aan de satéprikkers. Schakel de grill in en verwarm tot 240 ºC. Gril de spiesen in 4 min. bruin en beetgaar.
Stap 3 /3
Giet de noedels af en meng ze met de sesamolie. Verdeel de noedels over 4 kommen en leg er de groentespiesen op. Bestrooi met het sesamzaad.