Thaise zalmfilets met kleurrijke groenten
- Totale tijd 1u. 20min.
- 30min.
Bereiden - 30min.
Koken - 20min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
VIS INGREDIËNTEN:
4 Zalmfilets
100 ml Sojasaus met minder zout
1 Limoen
4 teentje Teentjes knoflook
2 tl Theelepels geraspte gember
BIJGERECHT INGREDIËNTEN:
1 Rode paprika
2 Wortels
1 Courgette
1 el Olijfolie
50 g Peultjes
50 g Taugé
Zout, peper
GARNERING:
4 el Eetlepels zoete chilisaus
0.5 Half gesnipperd bosuitje
2 el Sesamzaad
1 Limoen
Een paar takjes koriander
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de zalmfilets in grote blokjes. Meng in een kom de sojasaus, limoensap, gehakte knoflook en geraspte gember. Voeg de zalm toe, dek af en laat 20 minuten rusten.
Stap 2 /6
Was en droog de paprika, wortels en courgette. Snijd de paprika's in dunne reepjes en verwijder de kern. Schil de wortels en snijd ze in kleine reepjes. Snijd de courgettes in reepjes van dezelfde grootte. Meng in een kom de gesneden groenten met de olie. Voeg de peultjes en taugé toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /6
Zet lade 1 aan. Leg de blokjes zalm op de plaat in lade 1.
Stap 4 /6
Zet lade 2 aan. Leg de groenten in lade 2 zonder plaat.
Stap 5 /6
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten. Roer de groenten halverwege het kookproces om.
Stap 6 /6
Leg de groenten en zalm op borden om op te dienen. Besprenkel de zalm met de zoete chilisaus, bosuitjes en sesamzaadjes. Besprenkel de groenten met het limoensap en bestrooi met koriander.