Tiramisucake - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Tiramisucake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u. 40min.
  • Bereiden
    1u.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    3u. 30min.

Ingrediënten

8 personen

  • 250 g slagroom

  • 3 Eieren

  • 250 g Basterdsuiker

  • 250 Bloem

  • 1 zakje Bakpoeder

  • 1 snuifje Zout

  • 750 g Mascarpone

  • 250 g slagroom

  • 115 g Poedersuiker

  • 9 cl Koude sterke koffie

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Bereiding

Stap 1 /6

Voor het deeg: klop de room stijf en zet in de koelkast. Klop de eieren 5 minuten met de suiker. Het mengsel verdubbeld zich en wordt wit. Verlaag de snelheid van de mixer en doe er de gezeefde bloem met de gist en het zout bij. Laat de mixer lopen totdat je een glad mengsel hebt. Schep er de geklopte room voorzichtig met een spatel door.

  • 250g slagroom
  • 3 Eieren
  • 250g Basterdsuiker
  • 250 Bloem
  • 1zakje Bakpoeder
  • 1snuifje Zout

Stap 2 /6

Leg een rechthoekig vel bakpapier op de bodem van de ovenaccessoire, laat het enigszins overhangen en giet de helft van het deeg erin. Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 5 minuten koken.

  • Bakplaat
  • Bakplaat XL

Stap 3 /6

Haal de koek voorzichtig uit de ovenaccessoire met het bakpapier. Leg een nieuw vel bakpapier in de accessoire, schenk het resterende deeg erin, sluit de gril en bak nog 5 minuten. Leg beide cakes op een rek, haal het bakpapier eraf en laat volledig afkoelen. Snijd de zijkanten van de koek recht en snijd elke koek door midden, zodat je 4 even grote rechthoeken krijgt.

Stap 4 /6

Klop de mascarpone met de room en poedersuiker gedurende 2 minuten tot een lichte maar stevige room.

  • 750g Mascarpone
  • 250g slagroom
  • 115g Poedersuiker

Stap 5 /6

Leg een rechthoek van de koek op een schaal. Giet er een derde van de koffie over, bestrijk met een laag mascarpone van ongeveer 1 cm dik. Leg er een tweede koek op, giet er weer een derde van de koffie over, bedek met de room en herhaal dit nog een keer. Bedek met het laatste stuk koek en bestrijk de zijkanten van de cake met een laag room. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

  • 9cl Koude sterke koffie

Stap 6 /6

Maak af met de resterende room, strijk de zijkanten glad en versier de bovenkant met behulp van een spuitzak. Zet terug in de koelkast en laat ten minste 3 uur staan voordat je de cake serveert.

Rooster SS-185685

€ 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685