Tomatenbasilicum mosselen
- Totale tijd 30min.
- 20min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /9
Pel en snipper de sjalotjes.
Stap 2 /9
Schil en hak de knoflook fijn.
Stap 3 /9
Maak de mosselen en de kerstomaatjes schoon.
Stap 4 /9
Voeg de sjalotten en knoflook met 100 ml wijn in de ActiFry. Sluit de deksel.
Stap 5 /9
Kook volgens de aangegeven tijd.
Stap 6 /9
Voeg 1/4 van de mosselen en 1/4 van de cherrytomaatjes toe, breng op smaak.
Stap 7 /9
Laat volgens de aangegeven tijd koken.
Stap 8 /9
Verwijder de eerste portie en proef tijdens de eerste vijf minuten van de volgende partij een kwart van de mosselen en cherry tomaten. Voeg 50 cl wijn toe.
Stap 9 /9
Kook de mosselen en cherry tomaten, portie na portie, het en eet tussendoor. Garneer de gekookte mosselen met fijngehakte basilicum als zij uit de ActiFry komen.