Tomatentaart
- Totale tijd 38min.
- 10min.
Bereiden - 28min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Taartdeeg
4 Tomaat
2 el Dijonmosterd
125 g Geraspte emmental of gruyère
1 el Provençaalse kruiden
2 el Olijfolie
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /7
Rol het taartdeeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm, of op een bakplaat met gaatjes. Prik met een vork in de bodem van de taart om te voorkomen dat er zich tijdens het voorbakken bellen gaan vormen.
Stap 2 /7
Zet de bakvorm in het apparaat. Start het bereidingsproces om het deeg voor te bakken. Controleer of er geen bellen ontstaan in het deeg en prik er zo nodig in met een vork.
Stap 3 /7
Haal de taart niet uit het apparaat. Verdeel de mosterd over de bodem. Leg de plakjes tomaat op de mosterd en zorg ervoor dat ze elkaar lichtjes overlappen. Bestrooi met geraspte kaas en Provençaalse kruiden. Sprenkel wat olijfolie over de toppings en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4 /7
Start het kookproces.
Stap 5 /7
Neem de hendel met beide handen vast en open het apparaat halverwege de bereidingstijd om te controleren dat de taart optimaal wordt gebakken. Je kan de taart indien nodig ook draaien, voor een gelijkmatige garing.
Stap 6 /7
Zodra de taart klaar is, kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te nemen. Haal de taart er voorzichtig uit.
Stap 7 /7
Laat de taart een paar minuten rusten voordat je deze in stukjes snijdt en serveert.