Tulband
- Totale tijd 3u.
- 25min.
Bereiden - 35min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
1 Eieren
1 Eierdooier
60 g Suiker
20 g Boter
250 g Bloem
1 zakje Bakkersgist
1 Zout
60 g Droge rozijnen
5 g Rum
40 g Amandelen
120 g Melk
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
Wel de rozijnen in een kom met de rum.
60g Droge rozijnen 5g Rum
Stap 2 /7
Doe de gist in een kom en voeg er een beetje water aan toe. Roer totdat je een glad mengsel hebt. Bedek dit met de bloem.
250g Bloem 1zakje Bakkersgist
Stap 3 /7
Meng in een tweede kom de eieren met de suiker, het zout en de melk. Giet de twee mengsels bij elkaar en kneed met de mixer. Voeg de gedepte rozijnen toe en blijf het deeg kneden.
1 Eieren 60g Suiker 1 Zout 60g Droge rozijnen 5g Rum 120g Melk
Stap 4 /7
Doe huishoudfolie over het deeg en laat een uur dichtbij een warme bron rusten.
Stap 5 /7
Strooi de amandelen op de bodem van de vormen en vul met het deeg.
40g Amandelen
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 6 /7
Laat een uur bij een warmtebron rusten en zet de vormen in de Cake Factory zodat het deeg nog verder rijst.
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 7 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.