Vega gyoza's met tofu en sesam-soja dressing
- Totale tijd 2u. 10min.
- 2u.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
200 g Tofu
120 ml Sojasaus
2 tl Sesamolie
1 tl Bruine misopasta
1 snuifje Witte peper
80 g Witte kool
80 g Rode kool
0.5 Winterpeen
1 g Witte ui
2 Lente-ui
100 g Shiitake champignons
1 teentje Knoflook
1 el Gember
3 el Maïzena
1 pak Gyoza vellen
150 ml Water
1 Limoen
1 el Chili olie
Sesamzaadjes
1 rode chilipeper
Zout
Bereiding
Stap 1 /10
Haal de tofu uit de verpakking en dep deze goed droog.
Stap 2 /10
Doe 1/6e van de sojasaus, de helft van de sesamolie, de misopasta en witte peper in een kleine kom. Roer door elkaar en zet opzij.
Stap 3 /10
Hak de witte en rode kool fijn. Meng in een kom met wat zout en zet opzij.
Stap 4 /10
Snijd de lente-uitjes. Bewaar het groene gedeelte voor de garnering en snijd de witte delen in kleine stukjes. Hak de shiitake champignons fijn.
Stap 5 /10
Schil en hak de ui, wortel, knoflook en gember fijn. Doe de witte ui, champignons, wortel en lente-uitjes in een kom. Voeg de knoflook en gember toe en meng goed. Knijp het koolvocht uit en voeg de 2 koolsoorten toe.
Stap 6 /10
Snijd de tofu in blokjes. Voeg de tofublokjes en soja-dressing toe aan de kom en meng alles door elkaar. Voeg de maïzena toe.
Stap 7 /10
Vul de gyozavellen met de vulling, maak de rand van het velletje nat en vouw goed dicht.
Stap 8 /10
Verhit een koekenpan en voeg de gyoza's toe (zonder olie), met de platte kant naar beneden. Bak ongeveer 3 min tot de onderkant van de gyoza's goudbruin is.
Stap 9 /10
Voeg 150 ml water toe aan de pan. Dek af met een deksel, zet het vuur lager en stoom de gyoza's ongeveer 5 min of tot het meeste water is verdampt. Verwijder het deksel en laat het resterende water verdampen. Voeg de resterende sesamolie toe aan de pan. Laat 2 min onafgedekt koken tot de gyoza's krokant zijn.
Stap 10 /10
Meng in een kom de overgebleven sojasaus, limoensap en chiliolie en voeg de sesamzaadjes toe. Serveer met de chilipeper, sesam en groene lente-ui