Vega gyoza's met tofu en sesam-soja dressing
Tefal
Recept van Tefal

Vega gyoza's met tofu en sesam-soja dressing

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u. 10min.
  • Bereiden
    2u.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 200 g Tofu

  • 120 ml Sojasaus

  • 2 tl Sesamolie

  • 1 tl Bruine misopasta

  • 1 snuifje Witte peper

  • 80 g Witte kool

  • 80 g Rode kool

  • 0.5 Winterpeen

  • 1 g Witte ui

  • 2 Lente-ui

  • 100 g Shiitake champignons

  • 1 teentje Knoflook

  • 1 el Gember

  • 3 el Maïzena

  • 1 pak Gyoza vellen

  • 150 ml Water

  • 1 Limoen

  • 1 el Chili olie

  • Sesamzaadjes

  • 1 rode chilipeper

  • Zout

Bereiding

Stap 1 /10

Haal de tofu uit de verpakking en dep deze goed droog.

Stap 2 /10

Doe 1/6e van de sojasaus, de helft van de sesamolie, de misopasta en witte peper in een kleine kom. Roer door elkaar en zet opzij.

Stap 3 /10

Hak de witte en rode kool fijn. Meng in een kom met wat zout en zet opzij.

Stap 4 /10

Snijd de lente-uitjes. Bewaar het groene gedeelte voor de garnering en snijd de witte delen in kleine stukjes. Hak de shiitake champignons fijn.

Stap 5 /10

Schil en hak de ui, wortel, knoflook en gember fijn. Doe de witte ui, champignons, wortel en lente-uitjes in een kom. Voeg de knoflook en gember toe en meng goed. Knijp het koolvocht uit en voeg de 2 koolsoorten toe.

Stap 6 /10

Snijd de tofu in blokjes. Voeg de tofublokjes en soja-dressing toe aan de kom en meng alles door elkaar. Voeg de maïzena toe.

Stap 7 /10

Vul de gyozavellen met de vulling, maak de rand van het velletje nat en vouw goed dicht.

Stap 8 /10

Verhit een koekenpan en voeg de gyoza's toe (zonder olie), met de platte kant naar beneden. Bak ongeveer 3 min tot de onderkant van de gyoza's goudbruin is.

Stap 9 /10

Voeg 150 ml water toe aan de pan. Dek af met een deksel, zet het vuur lager en stoom de gyoza's ongeveer 5 min of tot het meeste water is verdampt. Verwijder het deksel en laat het resterende water verdampen. Voeg de resterende sesamolie toe aan de pan. Laat 2 min onafgedekt koken tot de gyoza's krokant zijn.

Stap 10 /10

Meng in een kom de overgebleven sojasaus, limoensap en chiliolie en voeg de sesamzaadjes toe. Serveer met de chilipeper, sesam en groene lente-ui

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760