Vegan black velvet cake
- Totale tijd 1u. 44min.
- 25min.
Bereiden - 44min.
Koken - 35min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
66 cl Soja
6 cl Citroensap
750 g Bloem
6 Actieve kool
3 Bakpoeder
450 g Suiker
24 cl Olie
600 g Witte chocolade
60 g Honing
6 cl Olie
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
(GEBAK) Vul een maatbeker met de benodigde hoeveelheid sojamelk. Voeg het citroensap toe. Laat enkele minuten rusten totdat de sojamelk schift.
66cl Soja 6cl Citroensap
Stap 2 /6
Bedek een grote taartvorm met bakpapier.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 3 /6
Meng in een kom met de garde de suiker en de olie. Voeg de sojamelk toe en vervolgens de gezeefde droge ingrediënten (bloem, gist, actieve kool). Meng door elkaar.
66cl Soja 750g Bloem 6 Actieve kool 3 Bakpoeder 450g Suiker 24cl Olie
Stap 4 /6
Giet het beslag in de bakvorm en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Haal de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 5 /6
(TOPPING) Smelt de witte chocolade, de honing en de olie met het programma gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
24cl Olie 600g Witte chocolade 60g Honing
Stap 6 /6
Roer voorzichtig door met de garde en giet over de cake.