Vegan kipsaté met tahin-chipotlesaus
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
360 g vegan kipstukjes
5 el olijfolie
0.5 tl kerrie
0.5 tl gemalen komijn
300 g broccoli
200 g zilvervliesrijst
2 el sesamzaad
400 g cherrytomaatjes
3 el tahin
3 el chipotle sauce
8 stuk sateprikkers
Bereiding
Stap 1 /7
Schep de vegan kipstukjes om met 1 el olijfolie, de kerrie en de komijn. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Maal in de keukenmachine, of in porties in de hakmolen, de broccoli fijn.
Stap 2 /7
Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en schud op een bord. Halveer de tomaatjes en schep ze om met de olijfolie en zout naar smaak.
Stap 3 /7
3 Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘vegetarische burgers’ en verwarm voor. Rijg intussen de vegan kipstukjes aan de satéprikkers. Gril de vegan kipsaté volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.
Stap 4 /7
Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de broccolirijst 2 min. Schep de zilvervliesrijst erdoor en bak in 3-4 min. warm. Breng op smaak met het sesamzaad, zout en peper.
Stap 5 /7
Verwarm in een steelpan de tahin met de chipotle sauce en 75 ml water zachtjes. Roer tot een gladde saus. Voeg naar eigen smaak extra chipotle sauce toe.
Stap 6 /7
Verdeel de rijst met de vegan kipsaté en de tomaatjes over 4 borden. Serveer met de tahin-chipotlesaus.
Stap 7 /7
Tip Rooster wat extra sesamzaad en bestrooi de vegan kipsaté ermee.