Vegetarische lasagne
- Totale tijd 55min.
- 30min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
1 el olijfolie
1 ui
3 wortels
1 gele paprika
3 courgettes
tijm
2 laurierbladeren
400 g tomatensaus
6 6-8 gedroogde lasagnebladen
95 g geraspte Parmezaanse kaas
20 g Ongezouten boter
40 g Bloem
500 ml melk
Nootmuskaat, zout en peper
Toebehoren
Snacking & Baking accessoire Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en wortels toe en smoor totdat ze gaar zijn. Roer regelmatig door. Voeg naar smaak wat gedroogde tijm toe, de laurierbladeren en de tomatensaus. Breng aan de kook, verlaag het vuur en kook op laag vuur 10 minuten of totdat de saus iets is ingedikt.
Stap 2 /6
Zet de gril aan en gril de courgette en paprika. Selecteer de handmatige modus en het rode kookniveau (250 °C) en druk op OK. Leg de schijfjes courgette op de voorverwarmde gril en gril 5 minuten totdat ze mooi bruin zijn. Gril de in brede repen gesneden paprika ook 5 minuten.
Stap 3 /6
De bechamelsaus: smelt de boter in een middelgrote steelpan. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten onder constant roeren. Voeg tijdens het roeren langzaam de melk toe en laat 12 minuten sudderen. Voeg 80 g Parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe.
Stap 4 /6
Giet de helft van de tomatensaus in de Snack & Baking-accessoire. Leg er de helft van de lasagnebladen op, schenk de resterende saus over de bladeren en eindig met nog een laag lasagnebladen. Schenk de bechamelsaus op de lasagnebladen, verdeel gelijkmatig en bestrooi met de resterende 25 g Parmezaanse kaas.
Stap 5 /6
Zet de accessoire in de OptiGrill en sluit de deksel. Zet de gril aan, selecteer de handmatige modus en de oranje instelling (210 °C) en laat 25 minuten koken.
Stap 6 /6
Geniet ervan!