Vietnamese Pho
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1.5 stuk sjalot
3 cm verse gember
1 stuk steranijs
1 stuk kaneelstokje
3 snuifje chilipeper
1.5 tl korianderpoeder
1800 ml runderbouillon
450 g rijstnoedels (gekookt)
300 g rundvlees, in dunne reepjes (bijv. rosbief)
6 el vissaus
1 stuk bosui
1 stuk chilipepertje
Bereiding
Stap 1 /4
Snipper de sjalot en rasp de gember. Doe dit samen met de specerijen in de kookpan van je multicooker met wat zonnebloemolie en bak voor 2 minuten (op de bake stand). Gene multicooker? Gebruik dan een RVS kookpan.
Stap 2 /4
Giet de bouillon erbij. Kook dit geheel voor 15 minuten op hoge druk of kook voor in de kookpan een uurtje op laag vuur met deksel.
Stap 3 /4
Zeef de bouillon. Voeg de gekookte noedels, het rundvlees en de vissaus toe (het rundvlees gaart door de bouillon). Garneer de Pho Bò met wat fijngesneden bosuiringetjes en chilipeper.
Stap 4 /4
TIP: liever een vega Pho (Pho Chay)? Vervang de runderbouillon dan door groentebouillon, het rundvlees door shiitake paddenstoelen en de vissaus voor sojasaus (houd dan 3 el aan). Bak de shiitake dan van tevoren in 1 el sojasaus en 1 el sesamolie.