Wildzwijnstoof met pastinaak
- Totale tijd 3u. 30min.
- 30min.
Bereiden - 3u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1.5 kg wildzwijnpoulet
zout en peper
50 g bloem
25 g boter
2 stuk uien, gesnipperd
1 el bruine suiker
4 teentje knoflook
1 stuk winterwortel geschild en in plakken
1 el salie, fijngehakt
1 el tijm, fijngehakt
2 takje rozemarijn
3 stuk jeneverbessen
2 bladje laurier
200 ml rode wijn
300 ml wildbouillon
2 stuk pastinaken geschild en in plakken
1 el grove mosterd
500 g wilde bladspinazie, gewassen
Bereiding
Stap 1 /3
Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Smelt de boter in een ovenbestendige braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan en houd apart op een bord.
Stap 2 /3
Bak in dezelfde pan de ui met de suiker tot de uien beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook, de wortel, de kruiden en specerijen toe. Doe het vlees terug in de pan en blus het geheel af met de rode wijn en de bouillon. Roer alles goed door en breng aan de kook. Dek de pan af en zet hem ca. 3 uur in de oven tot het vlees heel zacht is. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de pastinaak toe.
Stap 3 /3
Haal de pan uit de oven, roer de mosterd en de bladspinazie door de stoof en laat afgedekt 5 minuten staan tot de spinazie geslonken is. Breng de stoof op smaak met zout en peper en haal de hele kruiden en specerijen eruit. Lekker met romige aardappelpuree.