Worteltaart
- Totale tijd 52min.
- 20min.
Bereiden - 32min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
150 g Geraspte wortels
80 g Boter
2 cl Plantaardige olie
200 g Bruine suiker
50 g Vloeibare honing
5 cl Melk
2 Ei
1 tl Gemalen kaneel
1 tl Gemalen gember
0.5 tl Kardemompoeder
260 g Tarwebloem
20 g Maïzena
0.5 zakje Bakpoeder
50 g Gehakte walnoten
300 g Philadelphia®-roomkaas of soortgelijk
80 g Bloemsuiker
1 el Vloeibaar vanille-extract
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de stukjes boter in een grote kom en zet enkele seconden in de magnetron om zacht te worden.
Stap 2 /6
Voeg de olie, suiker en honing toe en klop op tot een romig mengsel. Voeg de melk, eieren, wortel, kaneel, gember en kardemom toe. Meng met behulp van een spatel. Voeg de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de helft van de walnoten toe. Meng tot een glad beslag. Bewaar de overgebleven walnoten ter decoratie.
Stap 3 /6
Giet het cakebeslag in een ingevette taartvorm van 24 cm.
Stap 4 /6
Plaats de bakvorm in het apparaat en laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 5 /6
Neem de handgreep met beide handen vast en open het apparaat om de taart eruit te halen. Laat afkoelen in de bakvorm voordat je hem op een rooster legt.
Stap 6 /6
Doe de roomkaas, de suiker en het vanille-extract in een kom en klop in 2 tot 3 minuten op tot een romige massa. Verdeel de room over de bovenkant van de afgekoelde taart en versier met de overgebleven walnoten.