Zachte chocoladecake met courgette
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
390 g Bloem
150 g Cacaopoeder
270 g Zachte boter
420 g Bruine suiker
6 Eieren
660 g Gewassen en geraspte courgette
1 tl Zout (bij zachte boter)
300 g Stukjes chocolade
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
390g Bloem 270g Zachte boter
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 2 /9
Druk met een houten lepel op de boter om deze zachter te maken. Voeg de helft van de suiker toe. Blijf het mengsel nog een poosje kneden.
270g Zachte boter 420g Bruine suiker
Stap 3 /9
Voeg de eierdooiers aan het mengsel toe en vervolgens de geraspte courgette. Meng door elkaar.
6 Eieren 660g Gewassen en geraspte courgette
Stap 4 /9
Klop de overgebleven eiwitten met wat zout stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop nog 2 tot 4 minuten tot de eiwitten stijf zijn en glanzen. Meng dit door het courgettemengsel.
420g Bruine suiker 6 Eieren 660g Gewassen en geraspte courgette 1tl Zout (bij zachte boter)
Stap 5 /9
Zeef de bloem met de cacao en voeg toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar.
390g Bloem 150g Cacaopoeder
Stap 6 /9
Voeg de stukjes chocolade toe. Meng nogmaals door elkaar en giet vervolgens in de bakvorm.
300g Stukjes chocolade
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 7 /9
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 8 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 9 /9
Haal de vorm uit de Cake Factory. Haal voorzichtig uit de vorm. Serveer de cake als deze nog warm en zacht is.
Cake Factory antiaanbakvorm