Zachte kiwicake met chiazaadjes
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
200 g Vruchtvlees van een kiwi
3 Eieren
140 g Suiker
60 g Yoghurt
5 cl Olie
110 g Bloem
110 g Amandelpoeder
1 tl Bakpoeder
20 g Chiazaadjes
1 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
110g Bloem
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 2 /9
Doe het vruchtvlees van de kiwi in de kom van je keukenapparaat.
200g Vruchtvlees van een kiwi
Stap 3 /9
Scheid de eiwitten en eierdooiers. Doe de eierdooiers in de kom van je keukenapparaat en de kiwi en de eiwitten in een kom.
200g Vruchtvlees van een kiwi 3 Eieren
Stap 4 /9
Giet de helft van de suiker in de kom van het keukenapparaat. Mix fijn. Voeg de olie en de yoghurt toe. Mix opnieuw. Voeg vervolgens de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en mix nogmaals.
140g Suiker 60g Yoghurt 5cl Olie 110g Bloem 110g Amandelpoeder 1tl Bakpoeder
Stap 5 /9
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop 2 tot 4 minuten totdat de eiwitten mooi glanzen.
3 Eieren 140g Suiker
Stap 6 /9
Voeg een derde van de stijfgeklopte eiwitten toe aan het cakedeeg en meng door elkaar. Voeg voorzichtig de rest van de eiwitten en het chiazaad toe.
3 Eieren 20g Chiazaadjes
Stap 7 /9
Giet in de bakvorm en zet in de Cake Factory.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 8 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 9 /9
Haal de vorm uit de Cake Factory. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm. Smullen maar!
Cake Factory antiaanbakvorm