Zelfgemaakte tomatensaus
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 kg Kerstomaatjes
8 teentje Fijngesneden knoflook
6 el Olijfolie
3 tl Oregano
1 el Chilivlokken
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /4
Was en droog de tomaten en snijd ze doormidden. Breng ze in een kom op smaak met olijfolie, knoflook, oregano, chilivlokken, zout en peper. Meng dit door elkaar.
1kg Kerstomaatjes 8teentje Fijngesneden knoflook 6el Olijfolie 3tl Oregano 1el Chilivlokken Zout, peper
Stap 2 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 200 °C. Verwijder de plaat en voeg 600 g kerstomaatjes toe aan lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 200 °C. Verwijder de plaat en voeg 400 g kerstomaatjes toe aan lade 2. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /4
Roer de kerstomaatjes halverwege het kookproces om.
Stap 4 /4
Doe de tomaten in een blender en mix tot een gladde saus.