Zoete aardappelsalade
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
Voor de zoete aardappelen:
1.2 kg Zoete aardappel
3 el Olijfolie
2 el Ahornsiroop
Zout, peper
Voor de salade:
400 g Boerenkool
2 Appels
45 g Geroosterde pecannoten
45 g Veenbessen
100 g Verkruimelde geitenkaas
Voor de dressing:
6 el Ciderazijn
3 el Ahornsiroop
2 el Dijonmosterd
1 teentje Fijngesneden knoflook
4 cl Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /4
Was en schil de zoete aardappelen. Snijd ze in blokjes. Meng in een kom de zoete aardappelblokjes met de olijfolie en ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper.
1.2kg Zoete aardappel 3el Olijfolie 2el Ahornsiroop Zout, peper
Stap 2 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 180 °C. Voeg 750 g zoete aardappelblokjes toe aan de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 180 °C. Voeg 450 g zoete aardappelblokjes toe aan de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 3 /4
Bereid de sladressing. Meng in een kom met schenktuit de ciderazijn, ahornsiroop, mosterd, knoflook, olijfolie, zout en peper. Hak de boerenkool fijn. Schil de appels, verwijder de kern en snijd elke appel in schijfjes.
400g Boerenkool 2 Appels 6el Ciderazijn 3el Ahornsiroop 2el Dijonmosterd 1teentje Fijngesneden knoflook 4cl Olijfolie Zout, peper
Stap 4 /4
Meng in een kom de boerenkool met de appelschijfjes, pecannoten, veenbessen en kaas. Voeg de sladressing toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de zoete aardappel toe aan de salade en serveer bijvoorbeeld bij gegrilde ribbetjes.
45g Geroosterde pecannoten 45g Veenbessen 100g Verkruimelde geitenkaas