Zongedroogde tomaten en balsamico-tofu kebabs
- Totale tijd 20min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
125 ml zongedroogde tomatenpesto
75 ml balsamicoazijn
50 ml fijngehakte verse basilicumblaadjes
1 ml zout en peper
454 g extrastevige tofu
1 courgette
1 stuk Kleine gele paprika
175 ml kerstomaatjes
Bereiding
Stap 1 /4
Klop de pesto met de azijn, basilicum, zout en peper in een grote kom. Voeg de tofu, courgette, gele paprika en tomaten toe en roer goed door elkaar.
Stap 2 /4
Rijg afwisselend tofu en groenten aan houten spiezen van 20 cm.
Stap 3 /4
Als uw OptiGrill niet verbonden is: - Zet de gril aan - Selecteer het handmatige programma op uw gril en druk op OK Als uw OptiGrill verbonden is: - Personaliseer uw kookvoorkeuren door op de link onderaan deze stap (rood wordt geadviseerd) te klikken en druk op OK op uw Optigrill. Ga vervolgens verder met het recept: Zodra het paarse lampje stopt met knipperen, legt u de helft van de spiesjes op de gril en sluit u het deksel. Bak in delen 6 tot 8 minuten of totdat de groenten zacht zijn en de tofu goed gemarkeerd is.
Stap 4 /4
Bestrijk de spiezen met de resterende marinade en serveer.