Zweedse Kanelbullars
- Totale tijd 2u. 52min.
- 25min.
Bereiden - 12min.
Koken - 2u. 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
195 g bloem
7.5 cl volle melk
90 g eieren
120 g lichtbruine rietsuiker
120 g zachte boter
9 g verse gist
zout
6 tl kaneelpoeder
kandijsuiker
150 g poedersuiker
citroensap
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
OM HET BRIOCHEDEEG TE MAKEN: Meng in een kom met een handmixer (of een keukenmachine) de bloem met het bakpoeder en 10 g suiker. Voeg de melk, een snuifje zout en een theelepel kaneel toe. Voeg 20 g eieren toe en begin het deeg te kneden tot het zacht en soepel wordt en schoon uit de kom komt. Voeg vervolgens 10 gram boter toe en kneed tot de boter volledig is opgenomen. Maak een bal, dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plaats (bij voorkeur bij 25°C) ongeveer een uur rijzen, tot het in omvang verdubbeld is.
Stap 2 /6
Druk het deeg plat op een werkvlak om de lucht te laten ontsnappen en leg het 10 minuten in de koelkast (dit vergemakkelijkt het vormen), rol het deeg vervolgens op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek met een dikte van 0,5 cm.
Stap 3 /6
Meng de resterende 30 g zachte boter met de rest van de suiker en de kaneel. Smeer het mengsel over het hele oppervlak uit. Rol de twee lange randen naar het midden toe. Snijd de log in 6 stukken. Maak hartjes.
Stap 4 /6
Leg de hartjes in de vorm met antiaanbaklaag en laat ze een uur rijzen.
Stap 5 /6
Bestrijk de bovenkant van de brioches met het overgebleven ei en bak de kanelbullars voor 12 minuten op het programma P1 van de Cake Factory of 12 minuten op 220 graden in de oven.
Stap 6 /6
Meng de poedersuiker met een paar druppels citroensap tot een gladde massa. Zodra de kanelbullars zijn afgekoeld, gebruik je een kwastje om het glazuur lichtjes uit te smeren en bestrooi je ze met wat kandijsuiker. Laat 5 minuten afkoelen.