Brood zonder kneden - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Brood zonder kneden

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 2u. 25min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    1u. 35min.

Ingrediënten

6 personen

  • 25 cl Water

  • 1 zakje Bakkergist (4,6 g)

  • 0.5 tl Basterdsuiker

  • 400 g Bloem

  • 8 g Fijn zout

Bereiding

Stap 1 /6

Meng het water, de suiker en de gist in een kom. Laat 5 minuten rusten.

  • 25cl Water
  • 1zakje Bakkergist (4,6 g)
  • 0.5tl Basterdsuiker

Stap 2 /6

Meng de bloem, water/gist mengsel en zout in een kom. Kneed gedurende 5 minuten met de hand op het werkblad. Maak 8 flappen en vorm een bal. Om je flappen te maken: neem een uiteinde van het deeg en vouw het naar het midden. Herhaal met de andere uiteinden, ook naar het midden vouwend, zodat je in totaal acht flappen maakt. Draai daarna het deeg om en knijp het samen om een stevige bal te vormen. Plaats de bal in een met bloem bestoven 18 cm springvorm. Laat het deeg 1 uur en 20 minuten rijzen.

  • 400g Bloem
  • 8g Fijn zout

Stap 3 /6

Voordat je het brood bakt, zeef je wat bloem over de bovenkant en gebruik je een schaar om inkepingen in het deeg te maken.

Stap 4 /6

Plaats de vorm in het apparaat dat is uitgerust met de plaat. Start het kookproces.

Stap 5 /6

Controleer of het brood gaar is door op de onderkant van het brood te tikken; het is gaar als het hol klinkt.

Stap 6 /6

Laat afkoelen op een rooster.