Gegrilde gamba's met chermoula saus
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 5min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 tuiltje koriander
1 tuiltje peterselie
4 teentje knoflooj
2 limoenen
2 tl komijnpoeder
3 tl paprikapoeder
1 tl zout
200 ml olijfolie
1 tl chilivlokken
600 g verse en gepelde gamba's
1 el zonnebloemolie
1 el boter
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de chermoula saus voor. Gebruik een blender om de peterselie, koriander zonder steeltjes, kruiden, zout, knoflook, olijfolie en citroensap te mixen. Bewaar de saus gekoeld.
Stap 2 /5
Meng in een grote kom de garnalen met de helft van de chermoula saus. Laat dit 30 minuten marineren in de koelkast.
Stap 3 /5
Verhit de anti-aanbakkoekenpan op middelhoog vuur met de olie en boter. Wacht tot het Thermo-signaal volledig rood is voordat je de ingrediënten aanbraadt.
Stap 4 /5
Voeg de gemarineerde garnalen toe aan de koekenpan en bak ze ongeveer 4-5 minuten, regelmatig kerend, totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Stap 5 /5
Serveer de gegrilde garnalen met de rest van de chermoula saus.