Hasselback aardappels gevuld met bacon en cheddar
- Totale tijd 1u. 25min.
- 15min.
Bereiden - 35min.
Koken - 35min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (19)
Ingrediënten
4 personen
750 g Yukon Gold aardappels (ongeveer 4 grote of 6 middelgrote)
2 el Olijfolie
2 snuifje Zout
2 snuifje Versgemalen zwarte peper
2 stengel Rozemarijn
2 stengel Verse tijm
5 sneetje Cheddar
6 sneetje Gerookte varkensbuik
2 el Gehakte bieslook
2 el Fijngehakte lente-ui
Bereiding
Stap 1 /9
Was de aardappels.
Stap 2 /9
Maak je Hasselback snedes. Gebruik een mes om de onderkant van de aardappels lichtjes te snijden, waarbij je een dunne plak verwijdert, om ze stabiel te houden en te voorkomen dat ze rondrollen. Leg ze op een snijplank. Leg een houten lepel langs elke kant van de aardappel. Snijd de aardappel in de breedte in plakjes van ongeveer 1 tot 2 mm dik, waarbij je stopt wanneer het mes de handvaten van de twee lepels raakt. Zo vermijd je dat je de aardappel helemaal doorsnijdt. Herhaal het proces met de resterende aardappels. Leg de aardappels in een kom met koud water en laat 30 minuten staan.
Stap 3 /9
Neem de aardappels uit de kom en leg ze in een mengkom. Voeg de olijfolie en het zout toe. Meng ze goed zodat ze bedekt worden.
Stap 4 /9
Plaats ze in het apparaat met de standaard plaat. Start het kookproces.
Stap 5 /9
Gebruik een mes om de sneetjes cheddar in 6 en de sneetjes gerookte varkensbuik in 10 te snijden.
Stap 6 /9
Haal de aardappels uit de kom en laat 5 minuten afkoelen.
Stap 7 /9
Verdeel de sneetjes bacon en cheddar tussen de sneden van de aardappels.
Stap 8 /9
Plaats ze in het apparaat dat is uitgerust met de standaardplaat. Start het kookproces.
Stap 9 /9
Bestrooi met fijngehakte bieslook en lente-ui. Serveer warm!