Knapperige rijst en pittige tonijnhapjes
- Totale tijd 1u. 20min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
8 personen
500 g Sushi rijst
70 cl Water
2 tl Zout
4 el Rijstazijn
4 tl Kristalsuiker
2 tl Sesamolie
450 g Verse tonijn
4 tl Geroosterde sesamzaadjes
4 el Sojasaus
4 el Mayonaise
2 tl Sriracha saus
4 tl Verse gember
2 stuk Rijpe avocado
4 el Limoensap
Bieslook, dille
Zeezoutvlokken
Bereiding
Stap 1 /4
Spoel de rijst meerdere keren onder stromend water. Doe de rijst, water en zout in een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen in de afgedekte pan. Haal de steelpan van het vuur en laat 15 minuten staan met de deksel erop.
Stap 2 /4
In een kom, combineer de rijst, rijstazijn, kristalsuiker en sesamolie. Goed mengen. Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm van 4 à 5 cm hoog met vershoudfolie, met wat overslag aan de zijkanten. Giet de rijst in de vorm, maak het oppervlak glad en druk goed aan tot een hoogte van ongeveer 4 cm. Dek af met de vershoudfolie en zet ongeveer 1 uur in de vriezer of een nacht in de koelkast.
Stap 3 /4
Ontvorm de rijst en snijd in repen van 3 cm breed en 5 cm lang. Plaats ze met afstand in het apparaat voorzien van de standaardplaat. Start het kookproces. Herhaal totdat alle rijst is gekookt.
Stap 4 /4
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Doe de tonijn in een saladekom en voeg de sesamzaadjes, sojasaus, mayonaise, sriracha saus en gember toe. Goed mengen en apart zetten. In een kom, prak de avocado en limoensap met 1 vork tot een romige massa. Spreid de avocado crème over de rijst, voeg vervolgens de gesneden tonijn toe. Garneer met bieslook of dille.