Oliebollen met rozijnen
- Totale tijd 1u. 30min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
15 stuk
250 g Rozijnen
1 pak Koopmans Oliebollenmix origineel (500 g)
Neutrale olie om te frituren
Poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /7
Wel de rozijnen 15 min. in lauwwarm water. Giet ze af en dep ze op een schone theedoek droog.
Stap 2 /7
Strooi de oliebollenmix in een beslagkom. Voeg 500 ml handwarm water toe en klop met de mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer met een spatel de rozijnen door het beslag.
Stap 3 /7
Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op kamertemperatuur 45 min. rijzen.
Stap 4 /7
Verhit de olie in de friteuse tot 190 ºC. Doop de ijsbolletjestang (of 2 lepels) in de hete olie en Schep er vervolgens een bol beslag mee in de hete olie. Schep zo nog 3-4 bollen beslag in de olie. Bak maximaal 5 oliebollen tegelijk.
Stap 5 /7
Bak de oliebollen in 4 min. goudbruin en gaar; keer ze om zodra de onderkant goudbruin is. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 6 /7
Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Stap 7 /7
Tip Het is ook heerlijk om de rozijnen te wellen in appelsap, rum of glühwein.
