Thaise tijgergarnaal kroketten met chou rouge
- Totale tijd 36min.
- 20min.
Bereiden - 16min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (20)
Ingrediënten
4 personen
1 Eidooier
1 el Mosterd
15 cl Zonnebloemolie
0.5 tl Chili pasta
0.5 Limoen
0.25 Kaffir limoen zeste
1 Lente-ui
5 Takjes koriander
250 g Gepelde tijgergarnalen
1 el Maïsbloem
1 tl Vissaus
1 tl Chili pasta
0.5 Limoen
1 Ei
150 g Japanse broodkruimels (panko)
1 tl Vissaus
1 el Rijstazijn
1 tl Sojasaus
1.5 el Eetlepels olijfolie
0.25 Chou rouge
3 stengel Thaise basilicum
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd de groene en witte delen van de lente-ui apart. Snij het groene deel dun. Zet apart voor later.
Stap 2 /7
Bereid de vulling. Plaats de gepelde tijgergarnalen, witte delen van de lente-ui, koriander, maïsbloem, ei, helft van de vissaus, chili en zeste van halve limoen in een blender. Blend gedurende 3 minuten tot het mengsel een pasta vormt. Haal de vulling uit de blender en voeg de gehakte groene ui toe. Zet de vulling minimaal 30 minuten in de koelkast.
Stap 3 /7
Bereid ondertussen de hete saus. Plaats de eidooier in een middelgrote kom en voeg de mosterd toe. Klop alles samen en voeg beetje bij beetje de olie toe. Zodra het mengsel mayonaise heeft gevormd, voeg je de chili pasta, het sap van de halve limoen en de Kaffir zeste toe. Proef en pas indien nodig de kruiden aan. Doe in een serveerkom en laat afkoelen in de koelkast.
Stap 4 /7
Bereid de chou rouge. Meng in een grote kom de vissaus met de rijstazijn, sojasaus en olijfolie. Verwijder de bladeren van de chou rouge, leg er een paar op een snijplank en snij in dunne reepjes. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken. Verwijder de blaadjes van de Thaise basilicum en hak ze in kleine stukjes. Voeg de kool en basilicum toe aan de kom en mix met een spatel. Laat 10 tot 15 minuten marineren in de koelkast.
Stap 5 /7
Haal de garnaalvulling eruit en vorm tot balletjes. Druk ze lichtjes plat tot kleine pasteitjes en dek ze af met panko broodkruimels.
Stap 6 /7
Plaats de kleine pasteitjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 7 /7
Plaats de chili mayonaise aan de zijkanten van de serveerplaten. Voeg de gemarineerde kool toe en eindig met de tijgergarnaal kroketten. Geniet ervan!





