new product

Tefal Ingenio Preference L9720602 Koekenpan 28 cm

Ingenio Preference L9720602 Koekenpan 28 cm Ingenio, maakt koken eenvoudiger!
Op zoek naar een manier om koken te vereenvoudigen? Ingenio heeft de oplossing voor je. Een afneembare handgreep voor je koekenpan én steelpan om van de kookplaat naar oven te gaan, vervolgens naar de koelkast* als magie? Check. Een stapelbaar ontwerp om ruimte te besparen in de keukenla? Check. Met Ingenio wordt koken eenvoudiger! Heerlijk koken kan tijd kosten, maar bij opruimen zou dit niet nodig hoeven zijn. Door de combinatie van 18/10 roestvrij staal met een dikke inductie-compatibele bodem, biedt Tefal met Ingenio Preference compromisloze prestaties in een robuust en duurzaam design.

Artikelnummer: L9720602

€ 55,99
Op voorraad

De betrokkenheid van Tefal

  • 2 jaar internationale garantie

Levering en retour

  • Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis .

Veelzijdige pannen met één klik

Ingenio is gemaakt om de kookervaring thuis te vereenvoudigen. Zet de kookplaat aan, verwarm de oven en schuif de restjes rechtstreeks in de koelkast* De handige verwijderbare handgreep is zoveel meer dan een gadget: ultraveilig door het 3-punts veiligheidssysteem, bestand tegen gewichten tot 10 kg** en ook nog eens 10 jaar garantie*** Ingenio bespaart elke dag tijd en energie in de keuken.

Geen krassen, niets blijft plakken en geen deuken: de juiste keuze pannen kunnen het verschil maken. De Tefal Ingenio Preference-pannen leveren de juiste prestaties met compromisloze kwaliteitsnormen. Gemaakt van 18/10 roestvrij staal en de pan heeft ook een handige dikke bodem geschikt voor inductie. Deze pannen zijn ontworpen om elke culinaire uitdaging aan te gaan en laten je nooit in de steek met prestaties die het verschil maken. Til je kookkunsten naar een heel nieuw niveau met Tefal's beste pannen ooit.

**Volgens interne tests.

***Deze Tefal-garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke rechten die een consument kan hebben of die rechten die niet kunnen worden uitgesloten of beperkt, noch rechten jegens de winkelier waar de consument het product heeft gekocht.

(1) Afzonderlijk verkocht

Bewaar geen voedsel met hoge zuurgraad

Kenmerken
  • De pan die alles kan!

    Koken van een leien dakje, elke dag weer! Alles wat je nodig hebt om je dagelijkse tijd in de keuken te vereenvoudigen: een magische verwijderbare handgreep, een ovenbestendige en koelkastklare* pan mét een ruimtebesparend stapelbaar ontwerp.

  • Stevige verwijderbare handgreep

    Een verwijderbare handgreep die je met een gerust hart voor het zware werk kunt gebruiken. Het 3-punts veiligheidssysteem is in staat om tot 10 kg te dragen en beschermd door onze 10 jaar garantie. Gemaakt om lang mee te gaan.

  • Premium Roestvrij staal

    Kwaliteit waar je altijd op kan rekenen. Met een garantie van 10 jaar op het allerbeste roestvrij roestvrij staal, belooft Tefal robuuste prestaties en extreme duurzaamheid zonder risico op schade in de loop van tijd.

  • Geschikt voor inductie

    Perfecte warmteverdeling en dagelijks gelijkmatig gekookte resultaten. Door de extra dikke en slagvaste bodem die vervorming na verloop van tijd voorkomt.

  • Geschikt voor alle warmtebronnen

    Geschikt voor alle warmtebronnen (inductie, gas, elektrisch en keramisch)

  • Geproduceerd in Frankrijk

    De koekenpannen en grepen worden geproduceerd in Frankrijk. Roestvrij stalen steelpannen zonder coating worden geproduceerd in China. Alle Tefal-producten worden gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

  • Afkoel tijd

    Duurzaamheids-weetje: geef je pan de tijd om af te koelen tot kamertemperatuur voordat je hem in de koelkast plaatst. Op deze manier is er minder energie nodig om de temperatuur in de koelkast koel te houden.

  • Tefal: Wereld #1 in kookgerei

    Tefal werkt hard om perfecte kookresultaten te garanderen - nog een reden te meer om voor Tefal te kiezen! [*Bron: Euromonitor International Limited, Home and Garden 2019-editie, merkverkoopwaarde RSP, 2018-gegevens]

Eigenschappen
Productgroep KOEKENPAN  
Afmeting 28 Cm  
Materiaal ROESTVRIJ STAAL  
Geschikt voor gebruik in de oven ALLES BEHALVE HANDGREPEN EN DEKSELS  
Vaatwasmachinebestendig ALLES BEHALVE HANDGREPEN  
Thermo-Spot NEE  
Afwerking buitenzijde GEPOLIJST RVS  
Gietrand JA  
Type handgreep AFNEEMBAAR  
Garantie 10 jaar  
Diameter cm/ Aantal mensen 28 cm / 4-5 people  
Consumentenadviesprijs
€ 55,99
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Enkel koekenpannen, steelpannen en sauteerpannen uit het Ingenio-assortiment mogen in de oven omdat zij beschikken over een afneembaar handvat (dit moet steeds worden verwijderd voordat de pan in de oven wordt geplaatst). Gebruik keukenhulpen nooit in een magnetron of convectieoven.
Voor de pannen: tussen 140 °C en 195 °C
Voor de pannenkoekpannen: tussen 165 °C en 240 °C.
Dit is de optimale temperatuur voor het bakken en dichtschroeien van voedsel. Deze indicator maakt het gemakkelijker gezond te koken op een ideale temperatuur.
• Gebruik houten en plastic keukenhulpen. Bij sommige assortimenten mag je metalen keukenhulpen gebruiken met uitzondering van messen en gardes (raadpleeg de aanbevelingen voor gebruik op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing bij het product).
• Snijd voedsel nooit direct in de pan.
• Maak geen krassen in de anti-aanbaklaag. Lichte sporen of slijtplekken zijn normaal en hebben geen invloed op de kookresultaten.
• Zorg ervoor dat pannen niet droogkoken en laat lege pannen niet op het vuur staan.
• Kies bij elektrisch koken altijd een kookplaat van de juiste grootte en stel bij koken op gas de brander zo af dat het vuur alleen de bodem van de pan bereikt en niet langs de zijkanten omhooggaat.
• Loop nooit weg van het fornuis als je aan het koken bent.
• Laat pannen afkoelen voordat je ze afwast.
• Was de koekenpan in heet water met afwasmiddel om eventueel stof te verwijderen. Droog de pan af en wrijf de anti-aanbaklaag vóór het eerste gebruik licht in met wat olie. Verwijder eventuele overtollige olie.
• Was en droog je kookgerei na ieder gebruik.
Een pan kan vervormen door een plotselinge sterke temperatuurverandering (thermische schok), bijvoorbeeld door een lege pan die te heet wordt, of een hete pan die onder de koude kraan wordt gehouden of op een koude ondergrond wordt geplaatst.
Laat pannen afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze afwast.
Een vervormde pan geeft slechte kookresultaten.
Gebruik NOOIT pannen in een magnetron.
Lees hiervoor de aanbevelingen op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing die bij het product is geleverd.

De meeste metalen keukengerei kun je gebruiken, behalve messen, vorken en gardes. Je moet echter voorzichtig te werk gaan als je metalen keukengerei gebruikt. Vermijd het gebruik van scherp keukengerei en snijd niet direct in de pan. Maak geen krassen in de anti-aanbaklaag.

Om lang van je koekenpannen en steelpannen te kunnen genieten, adviseren wij je echter met klem om geen metalen keukenhulpen te gebruiken. Kies liever plastic of hout.
Nee. Koken op hoge temperatuur leidt niet tot een significante verkorting van de bereidingstijd en draagt ook zeker niet bij aan de kwaliteit van het voedsel. Wij raden dus sterk aan om te koken op middelhoge temperaturen. Bovendien kan koken op hoge temperatuur leiden tot beschadiging van de anti-aanbaklaag.
Voor een optimale levensduur van de anti-aanbaklaag bevelen wij aan bij roerbakken of grillen een kleine hoeveelheid olie te gebruiken. Voor koken of stoven is geen olie nodig.
Het is aan te bevelen het handvat tijdens het koken te verwijderen als het niet nodig is, om te voorkomen dat het oververhit raakt en om de duurzaamheid ervan te garanderen.
Anti-aanbakpan:
Met de hand afwassen in sop is voldoende.
De pan moet na ieder gebruik worden afgewassen om het dunne laagje vet dat op het oppervlak kan zijn achtergebleven, te verwijderen. Als de pan alleen wordt afgeveegd met keukenpapier of met water wordt afgespoeld, wordt het laagje vet niet volledig verwijderd en kan het de volgende keer dat je de pan gebruikt, aanbranden. Er kunnen dan vlekken ontstaan.
Maak anti-aanbakpannen nooit schoon met schuurmiddel of een schuursponsje. Een nylon spons is ideaal voor zowel de binnen- als de buitenkant van de pan.

Keramische pan:
Wij raden aan om de keramische pan met de hand te wassen, met water en een mild reinigingsmiddel. Dit is de meest doeltreffende manier.
Als de pan na de normale afwas niet schoon genoeg is, doe dan scheutje azijn met water in de pan en verwarm deze. Het mengsel van water en azijn zorgt ervoor dat de pan wordt gereinigd. Spoel de pan hierna goed af. Droog de pan en wrijf deze bijvoorbeeld in met een beetje zonnebloemolie. Je pan zal er als nieuw uitzien.
Als de onderkant van de pan hardnekkig vuil is, laat de pan dan staan met wat warm water en een goede ontvetter. Hierna kan je indien nodig de pan met een plastic schuursponsje en vloeibaar schurend reinigingsmiddel schoonmaken.

Geanodiseerde pan:
Om te zorgen dat je pan lang meegaat, kan je hem het beste met de hand wassen met een niet-schurende spons.
Een buitencoating beschermt je pannen tegen de schadelijke gevolgen van afwassen in de vaatwasmachine. Het is daarom uiterst belangrijk dat deze coating niet wordt beschadigd en we raden dan ook af om schuursponsjes (Scotch Brite) te gebruiken.
Wanneer je een vaatwasser gebruikt, kies dan voor zachte afwasmiddelen, zoals een vloeistof of gel.
Een te intensief gebruik van de vaatwasmachine is evenwel niet aanbevolen.
Je kunt de levensduur van de pannen verlengen door ze met de hand af te wassen zonder schuursponsjes.
Sommige onderdelen kunnen in de vaatwasmachine en andere onderdelen niet.

Geschikt voor de vaatwasmachine:
  • Onderdeel pot/koekenpan: Om de levensduur te verlengen, raden we aan het product alleen met de hand te wassen. Bij gebruik in de vaatwasmachine verdient het de voorkeur milde schoonmaakmiddelen te gebruiken, zoals vloeistof, gel of poeder, geen tablet of zakje. Bepaalde onderdelen kunnen dof worden en verkleuren als gevolg van bijtende afwasmiddelen. Onze garantie dekt dit soort slijtage niet.

  • Speciale handgreep (bijvoorbeeld houten of afneembare handgrepen zoals Ingenio): NEE, alleen met de hand wassen, aanbevolen met een niet-schurend sponsje.

  • Kookdeksel (uitgezonderd knop van magneet-types): JA.

  • Afneembare dekselknoppen van magneet-types: NEE, het kan roestvorming tot gevolg hebben.

  • Afsluitdeksel voor opslag: NEE, het kan vervorming tot gevolg hebben.

Om de levensduur van je pan te verlengen, raden we aan hem met de hand af te wassen met een niet-schurend sponsje. Voor gebruik in de vaatwasmachine gebruik je bij voorkeur zachte reinigingsmiddelen, zoals een vloeistof of gel.
Handgrepen en knoppen kunnen na een tijdje losraken door het voortdurend verwarmen en afkoelen van de bevestiging. Als dit gebeurt, draai je ze voorzichtig opnieuw vast met een geschikte schroevendraaier, maar nooit te vast.
• Een ophoping van voedselresten kan zich hebben gevormd in de pan, wat het gevolg kan zijn van voedsel dat te gaar is geworden in de pan. Dit kan gewoon worden schoongemaakt door de pan met water en afwasmiddel te vullen en een nachtje te laten staan. Gebruik daarna een mengsel van soda en water en wrijf dit zachtjes over de pan met een niet-schurende spons. De anti-aanbaklaag moet daarna worden hersteld door een beetje olie over het oppervlak te vegen met keukenpapier.
• De koekenpan kan oververhit zijn wat voor schade en verkleuring kan zorgen op de anti-aanbaklaag. Wanneer pannen regelmatig oververhit worden, leidt dit tot een aantasting van de anti-aanbaklaag. De rode Thermo-Spot in bakpannen is een warmte-indicator en vertelt je wanneer de pan de perfecte baktemperatuur heeft bereikt. Wanneer de stip geheel rood wordt, zet je het vuur laag om de temperatuur te behouden. Blijf de pan niet op een hoog vuur verwarmen, aangezien dit ertoe leidt dat de anti-aanbaklaag van de pan oververhit raakt.
• Als je de pan in een vaatwasmachine wast, moet je na elk gebruik de anti-aanbaklaag aan de binnenkant insmeren met olie om ervoor te zorgen dat de anti-aanbaklaag niet uitdroogt en om de beste anti-aanbakprestatie te verzekeren.
• De pan is op een te hoog vuur of op een verkeerde warmtebron voor de pan gebruikt, wat ertoe heeft geleid dat de bodem van de pan kromtrekt en vervormt.
• Doe ook nooit koud water in een hete pan en dompel heet kookgerei nooit in koud water. Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen het metaal doen kromtrekken, waardoor de bodem ongelijk wordt.
Wees voorzichtig met het plaatsen van pannen op gaskookplaten, aangezien de steunen variëren en vooral kleine pannen een onderzetter nodig hebben, die de meeste fabrikanten van gaskookplaten meeleveren met de kookplaat of die je apart kunt kopen.
Pannen kunnen vervormd raken door bijvoorbeeld vallen of stoten. (De pan vervormt niet als gevolg van hoge temperaturen bij het koken).
NEE. Producten met een Tefal/T-fal anti-aanbaklaag bevatten geen PFOA. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. Deze verifiëren dat er in de eindproducten geen PFOA aanwezig is. Sinds 2003 worden regelmatig tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (Aromalyse en Ianesco in Frankrijk, TüvSud in Hong Kong en SGS in China). Deze tests tonen steeds opnieuw aan dat er in producten met een Tefal/T-fal anti-aanbaklaag geen PFOA aanwezig is.
Nee. De anti-aanbaklaag kan alleen worden aangebracht tijdens het oorspronkelijke fabricageproces.
Bij normaal gebruik komt het maar zeer zelden voor dat de anti-aanbaklaag slijt. Wanneer je het product op de juiste wijze gebruikt en goed onderhoudt, zullen de kookresultaten op de lange termijn goed blijven. Bij slijtage van de anti-aanbaklaag blijkt er meestal sprake te zijn van oververhitting, krassen en/of reinigen met een schuurmiddel of schuurspons.
Tefal/T-fal heeft in het kader van zijn streven naar kwaliteit een eco-informatieprogramma voor zijn Tefal/T-fal-anti-aanbakproducten opgezet. Groupe SEB garandeert hiermee dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig is in Tefal/T-fal-anti-aanbaklagen en dat onze anti-aanbakproducten onschadelijk zijn voor het milieu en voor de consument. Deze eco-informatie is gebaseerd op regelmatige analyses door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada, SGS in China). De beschrijving van dit streven is te vinden op de website van Tefal/T-fal en op de verpakking van kookgerei met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
Er is op dit moment veel verwarring over anti-aanbaklagen, die soms in verband worden gebracht met PFOA. De anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn echter gemaakt van PTFE (afkorting van de wetenschappelijke benaming polytetrafluorethyleen). Instanties voor de volksgezondheid in Europa en de Verenigde Staten hebben de onschadelijkheid van dit materiaal erkend. PFOA en PTFE zijn twee compleet verschillende stoffen. Kortom, de anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn gemaakt van PTFE en bevatten geen PFOA. Bovendien heeft Tefal/T-fal zich er al meer dan 20 jaar geleden toe verbonden geen lood of cadmium te gebruiken in zijn kookgerei. Op die manier wil het merk garanderen dat al zijn producten onschadelijk zijn.
PFOA is de Engelse afkorting voor perfluoroctaanzuur. Tefal/T-fal heeft zich ertoe verbonden te garanderen dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig zijn in zijn eindproducten en dat zijn producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag veilig zijn voor het milieu en voor de consument.
De anti-aanbaklagen en het email van ons Tefal/T-fal-kookgerei bevat geen cadmium en geen lood. Wij gebruiken al meer dan 20 jaar geen lood of cadmium meer in ons kookgerei. Je vindt deze eco-informatie op de verpakking van al onze producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
De Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag is een technische coating die gemaakt is van een polymeer plastic genaamd polytetrafluorethyleen (PTFE). PTFE geeft het kookgerei zijn anti-aanbakeigenschappen. De instanties voor de volksgezondheid in Europa en in de Verenigde Staten (ANSES, EFSA, FDA) hebben aangetoond dat PTFE een inerte stof is die geen chemische reactie aangaat met voedsel, water of schoonmaakmiddelen die in huishoudens worden gebruikt. PTFE is geheel onschadelijk bij inname. De instanties voor volksgezondheid hebben bevestigd dat anti-aanbaklagen van PTFE in kookgerei onschadelijk zijn. PTFE is zelfs zo veilig, dat het in de medische sector vaak wordt gebruikt bij pacemakers en buisjes die in het lichaam worden ingebracht ter vervanging van slagaderen. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
De snelste manier om te controleren of je pannen op een inductiekookplaat werken, is om de magneettest uit te voeren op de pannen. Dit is gemakkelijk. Als een magneet op de bodem van de pannen blijft plakken, werkt de pan op een inductiekookplaat.
Het is moeilijk hiervoor een aantal jaren aan te geven. De levensduur hangt ervan af hoe en hoe vaak het product wordt gebruikt. Voor een optimale levensduur adviseren wij je om onnodig hoge temperaturen te vermijden en het product niet te verhitten zonder dat er water in zit. Een middelhoge of lage temperatuur is voldoende. Bewaar bereid voedsel niet te lang (een dag of korter).
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.