Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Boeket van rozencrêpes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 32min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    17min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 180 g Bloem

  • 30 g Basterdsuiker

  • 0.5 tl Zout

  • 35 cl Volle milk

  • 4 Grote eieren

  • 1 el Vanille extract

  • Rode voedsel kleurstof

  • Bakspray

  • 180 g Bloem

  • 2 el Ongezoete cacaopoeder

  • 5 g Bakpoeder

  • 280 ml Melk

  • 2 Eiere

  • 2 el Olie

  • Bakspray

  • Frambozenjam

  • Een paar frambozen, bosbessen en bramen voor de garnering

  • Een paar verse muntbladeren

  • Poedersuiker

Bereiding

Stap 1 /4

Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Voeg geleidelijk de melk, eieren, vanille-extract en een paar druppels rode voedselkleurstof toe. Als het mengsel te dik is, voeg je iets meer melk toe.

  • 180g Bloem
  • 30g Basterdsuiker
  • 0.5tl Zout
  • 35cl Volle milk
  • 4 Grote eieren
  • 1el Vanille extract
  • Rode voedsel kleurstof

Stap 2 /4

Verwarm de (crêpe)pan op middelhoog vuur en wacht tot het thermosignaal helemaal rood is voordat je je ingrediënten toevoegt. Voeg een beetje bakspray toe en bak de crêpes één voor één tot er geen beslag meer over is (ongeveer 10 crêpes). Bak ongeveer 1 minuut per crêpe. Leg de crêpes opzij op een bord en laat volledig afkoelen.

  • Bakspray

Stap 3 /4

Maak de chocoladepannenkoek: doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, melk, eieren en olie in een kom. Meng tot een gladde massa. Doe een beetje bakspray in een hete koekenpan van 24 cm. Giet al het beslag erin op een heel laag vuur. Draai de pannenkoek om als er belletjes verschijnen. Bak nog 2 minuten. Leg de pannenkoek opzij op een serveerbord.

  • Bakspray
  • 180g Bloem
  • 2el Ongezoete cacaopoeder
  • 5g Bakpoeder
  • 280ml Melk
  • 2 Eiere
  • 2el Olie

Stap 4 /4

Als de roze crêpes zijn afgekoeld, snijd je ze in vieren en rol je ze in mooie roosvormpjes. Laat de chcolade pannenkoek afkoelen en smeer dan een beetje frambozenjam op het oppervlak. Schik de crêpes netjes in de vorm van een boeket rozen. Versier met frambozen, bramen, bosbessen en een paar blaadjes munt. Bestrooi met poedersuiker.

  • Frambozenjam
  • Een paar frambozen, bosbessen en bramen voor de garnering
  • bladje Een paar verse muntbladeren
  • Poedersuiker

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
1u. 13min.

Cake van geraspte groenten met citroen en bieslook

ratings.0

Boeket van rozencrêpes - Recepten undefined | Tefal
Cake van geraspte groenten met citroen en bieslook