Boeket van rozencrêpes
- Totale tijd 32min.
- 15min.
Bereiden - 17min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
180 g Bloem
30 g Basterdsuiker
0.5 tl Zout
35 cl Volle milk
4 Grote eieren
1 el Vanille extract
Rode voedsel kleurstof
Bakspray
180 g Bloem
2 el Ongezoete cacaopoeder
5 g Bakpoeder
280 ml Melk
2 Eiere
2 el Olie
Bakspray
Frambozenjam
Een paar frambozen, bosbessen en bramen voor de garnering
Een paar verse muntbladeren
Poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /4
Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Voeg geleidelijk de melk, eieren, vanille-extract en een paar druppels rode voedselkleurstof toe. Als het mengsel te dik is, voeg je iets meer melk toe.
Stap 2 /4
Verwarm de (crêpe)pan op middelhoog vuur en wacht tot het thermosignaal helemaal rood is voordat je je ingrediënten toevoegt. Voeg een beetje bakspray toe en bak de crêpes één voor één tot er geen beslag meer over is (ongeveer 10 crêpes). Bak ongeveer 1 minuut per crêpe. Leg de crêpes opzij op een bord en laat volledig afkoelen.
Stap 3 /4
Maak de chocoladepannenkoek: doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, melk, eieren en olie in een kom. Meng tot een gladde massa. Doe een beetje bakspray in een hete koekenpan van 24 cm. Giet al het beslag erin op een heel laag vuur. Draai de pannenkoek om als er belletjes verschijnen. Bak nog 2 minuten. Leg de pannenkoek opzij op een serveerbord.
Stap 4 /4
Als de roze crêpes zijn afgekoeld, snijd je ze in vieren en rol je ze in mooie roosvormpjes. Laat de chcolade pannenkoek afkoelen en smeer dan een beetje frambozenjam op het oppervlak. Schik de crêpes netjes in de vorm van een boeket rozen. Versier met frambozen, bramen, bosbessen en een paar blaadjes munt. Bestrooi met poedersuiker.