Bolognesesaus
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g ongeschilde tomaten zonder zaadjes
30 g gele ui
100 g wortelen
7 g knoflook
50 g spekjes
250 g rundergehakt
2 el tomatenpuree
5 g groentebouillonblokje
4 el olijfolie
2 el witte wijn
1 stengel peterselie
1 stengel tijm
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de ui en de wortelen en snijd ze in blokjes.
Stap 2 /6
Pel het teentje knoflook, verwijder de kiem en plet het teentje fijn.
Stap 3 /6
Doe de blokjes ui en wortel, knoflook, tomaten, spekjes, gehakt en tomatenpuree in de blender. Voeg het bouillonblokje, de olijfolie, witte wijn, peterselie en tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4 /6
Stel het programma "Verwarmen" in op 30 minuten en 95 C en start het programma.
Stap 5 /6
Als de ingrediënten gaar zijn, stel je het programma "Blend 1" in op 10 seconden en start je het.
Stap 6 /6
Serveer warm met spaghetti.