Cakejes met vloeibare vulling van pruimenjam
- Totale tijd 58min.
- 15min.
Bereiden - 28min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
3 Eieren
3 Eierdooiers
210 g Witte suiker
3 cl Citroensap (30 g)
330 g Bloem
3 Bakpoeder (15 g)
240 g Boter
240 g Crème fraîche
3 Zout
270 g Pruimenjam
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de boter in een kom, zet de kom in de Cake Factory en start het programma volgens de aangegeven tijd.
240g Boter
Stap 2 /6
Klop in een kom de eieren en eierdooiers met de suiker en drie snufjes zout. Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de gesmolten boter en het citroensap. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Klop flink.
3 Eieren 3 Eierdooiers 210g Witte suiker 3cl Citroensap (30 g) 330g Bloem 3 Bakpoeder (15 g) 240g Boter 240g Crème fraîche 3 Zout
Stap 3 /6
Vul de vorm tot ⅔ met het deeg. Zet de bakvorm 15 minuten in de diepvries.
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 4 /6
Maak in iedere bodem een kuiltje, doe hier een theelepel pruimenjam in en bedek met de rest van het deeg. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
270g Pruimenjam
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat afkoelen en haal uit de vorm.