Calamaris uit de Algarve
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /9
Spoel de calamaris onder water en lek deze goed uit.
Stap 2 /9
Snij de calamaris in ringen (behalve de koppen) en breng ze op smaak met zout en peper.
Stap 3 /9
Pel en snij de knoflookteentjes fijn.
Stap 4 /9
Snij de paprika in reepjes.
Stap 5 /9
Voeg de knoflook, de paprika in reepjes, de rode peper en de olijfolie toe in de ActiFry en sluit de deksel.
Stap 6 /9
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 7 /9
Voeg de calamaris en de witte wijn toe in de ActiFry en sluit de deksel.
Stap 8 /9
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 9 /9
Serveer met een salade van verse tomaten en gestoomde appels. Je kunt de calamaris te bestrooien met koriander of peterselie (naar smaak).