Chocoladecakejes met vloeibare kersenvulling
Tefal
Recept van Tefal

Chocoladecakejes met vloeibare kersenvulling

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    20min.
  • Afkoelen
    5min.

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 90 g Bloem

  • 15 g Cacao

  • 1 tl Bakpoeder

  • 1 Ei

  • 70 g Suiker

  • 70 g Margarine

  • 90 g Dikke crème fraîche

  • Slagroom, gekonfijte kersen of kersen op siroop

  • 90 g Kers

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 muffins
    Bakvorm voor 6 muffins

Bereiding

Stap 1 /6

Zeef boven een kom het bakpoeder, de cacao en de bloem.

  • 90g Bloem
  • 15g Cacao
  • 1tl Bakpoeder

Stap 2 /6

Klop in een kom de margarine, de suiker en een snufje zout.

  • 70g Suiker
  • 70g Margarine

Stap 3 /6

Voeg en ei toe en klop flink.

  • 1 Ei

Stap 4 /6

Voeg als laatste de crème fraîche en de droge ingrediënten toe. Roer goed door elkaar.

  • 90g Dikke crème fraîche

Stap 5 /6

Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de zes vormpjes (ongeveer 35 g per vormpje). Doe op de bodem van het deeg een theelepel kersenjam (ongeveer 15 g per vormpje). Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes (ongeveer 30 g per vormpje). Zet de vormpjes in de Cake Factory.

  • Slagroom, gekonfijte kersen of kersen op siroop
  • Bakvorm voor 6 muffins

Stap 6 /6

Start het programma voor de aangegeven tijd. Haal de vormpjes uit het apparaat, bestrooi ze met cacaopoeder en haal de cakejes uit de vorm. Serveer warm met wat slagroom en enkele gekonfijte kersen.

  • 15g Cacao
  • Slagroom, gekonfijte kersen of kersen op siroop

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760