Chocoladecakejes met vloeibare kersenvulling
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
90 g Bloem
15 g Cacao
1 tl Bakpoeder
1 Ei
70 g Suiker
70 g Margarine
90 g Dikke crème fraîche
Slagroom, gekonfijte kersen of kersen op siroop
90 g Kers
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Zeef boven een kom het bakpoeder, de cacao en de bloem.
90g Bloem 15g Cacao 1tl Bakpoeder
Stap 2 /6
Klop in een kom de margarine, de suiker en een snufje zout.
70g Suiker 70g Margarine
Stap 3 /6
Voeg en ei toe en klop flink.
1 Ei
Stap 4 /6
Voeg als laatste de crème fraîche en de droge ingrediënten toe. Roer goed door elkaar.
90g Dikke crème fraîche
Stap 5 /6
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de zes vormpjes (ongeveer 35 g per vormpje). Doe op de bodem van het deeg een theelepel kersenjam (ongeveer 15 g per vormpje). Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes (ongeveer 30 g per vormpje). Zet de vormpjes in de Cake Factory.
Slagroom, gekonfijte kersen of kersen op siroop
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 6 /6
Start het programma voor de aangegeven tijd. Haal de vormpjes uit het apparaat, bestrooi ze met cacaopoeder en haal de cakejes uit de vorm. Serveer warm met wat slagroom en enkele gekonfijte kersen.
15g Cacao Slagroom, gekonfijte kersen of kersen op siroop